banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

VALİLİKTE TRAFİK GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Ülkemizin büyük kısmında etkisini gösteren kış şartlarının trafik güvenliğini olumsuz etkilemesi karşısında, gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik tüm otobüs firmaları ve yolcu taşıma kooperatiflerinin katılımıyla Şanlıurfa Valiliğinde bir toplantı yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın Özdoğan, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Abdülkadir Başkaya, Şanlıurfa Otobüsçüler Dernek Başkanı Fuat Altun ile Şanlıurfa merkezli yolcu taşımacılığı yapan firmalar ile Şanlıurfa’da acentesi bulunan otobüs firma ve kooperatif başkanları katıldı.

Katılımcılara alınan tedbirlerin tebliğ edildiği toplantıda konuşan Vali Erin, yoğun kış şartlarının trafik güvenliğini olumsuz etkilediğini, özellikle yol güzergahlarında meydana gelen buzlanma ve görüş mesafesinin kısalması gibi olumsuzlukların trafik kazalarına sebebiyet verdiğini belirterek, yollardaki risklere karşı can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla bazı hatırlatmalarda bulunmak istediklerini belirtti.

Trafik güvenliği ve toplu taşımada can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ülke genelinde tedbirler alındığını kaydeden Vali Erin, tebliğ edilen hususlar başta olmak üzere mevzuatta yer alan diğer düzenlemelere göre otobüslerin otogarlarda, yol kontrol noktalarında ve şok uygulamalar yoluyla tüm güzergahlarda etkin bir şekilde denetleneceğini belirterek, otobüs firmaları yetkililerinin, otobüs sahiplerinin ve şoförlerin bu hususlara titizlikle riayet etmelerini istedi.

Yabancıların seyahati ve otobüs firmalarının çeşitli sorunlarının da istişare edildiği toplantıda, otobüs firmaları, sahipleri ve şoförlerine yapılan tebligatta şu hususlar belirtildi:

1.  Özellikle yolculuklarda istisnasız yol şartlarına ve trafik kurallarına uygun araç kullanmaları ve yolcuların emniyet kemeri takmalarının temin edilmesi.

2.  Kış şartlarına uygun lastik kullanımı, (1,6 mm’den az olmayacak diş derinliğine, 5 yıldan az raf ömrüne ve uygun basınca sahip olacak.)

3.  Hız, kırmızı ışık ihlalleri ile tehlikeli şerit değiştirme başta olmak üzere sürüş esnasında kural ihlallerinden kaçınılması, bu konuda şoförlere gerekli uyarı ve bilgilendirmelerin firma yetkililerince yapılması.

4.  Mevzuatın öngördüğü sayıda (mesleki yeterlilik, ehliyet başta olmak üzere öngörülen diğer niteliklere sahip olan) şoförü yolculuk esnasında araçlarında bulundurmaları.

5.  Şoförlerin yorgun ve uykusuz araç kullanmalarının engellenmesi, şoförlerin günlük ve haftalık dinlenme sürelerine uyulması.

6.  10 numara yağ olarak tabir edilen uygun olmayan yakıtları araçlarında kullanmamaları/kullandırmamaları.

7.  Takograf cihazlarının usulüne uygun bir şekilde çalışır vaziyette olması ve mutlaka kullanılması.

8.  Terminal ve belirlenmiş duraklar haricinde yolcu alınmaması ve yolcu indirme bindirme kurallarına riayet edilmesi.

9.  4925 sayılı Taşıma Kanununda belirtilen yetki belgesi başta olmak üzere tüm yükümlülüklere uygun olarak faaliyette bulunulması.

10. Özellikle yabancı uyruklu şahıslar olmak üzere şoför dinlenme mahalline yolcu alınmaması.

11. Yabancı uyruklu şahısların yol izin belgelerinin bilet kesme işlemi öncesinde kontrol edilmesinin sağlanması.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.