banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Vali yangın yerinde

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, olay yerinde takip etti.

Sabaha karşı olay yerine giden Vali Nuri Okutan, yangın söndürme çalışmalarına katılan ekiplere talimat vererek yangının daha fazla yayılmasını önlemeye çalıştı.  Yetkililerden söndürme çalışmaları ile ilgili bilgiler alan Vali Okutan, tüm çabalarını yangının söndürülmesine yönlendirmiş durumda olduklarını belirterek, "Yaklaşık yirminin üzerinde itfaiye aracı ve on tane iş makinesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevredeki kamu kuruluşlarının ve belediyenin de yardımı ile çalışmalar devam ediyor. Şu an için yangın kontrol altına alınmış durumdadır ve soğutma çalışması yapılıyor. Diğer taraftan yangının nasıl çıktığının belirlenmesi için görgü tanıklarının ifadeleri alınması yoluyla soruşturma başlatıldı. Saat 01.00 sularında başlayan yangının elektrik hatlarının kısa devre yapması nedeni ile başladığını düşünüyoruz ama şimdiden kesin bir şey söylememiz doğru olmaz. Daha sonra yapılacak olan teknik incelemeler ve alınan ifadeler ışığında yangının çıkış sebebi ortaya konulacak. Odun pazarında koordineli bir çalışma yapıldığını görüyorum. Başta başkan olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Kaybımız var tabi. Mal canın yongasıdır. Hiç olmasaydı daha iyiydi ama olaya hızlı şekilde müdahale edilmiş. Söndürülebilecek aşamadayken tüp patlaması olmuş bu da yangına müdahale imkânını kısıtlamıştır. Odun pazarında çıkan yangın esnafın söylediğine göre yirmi iş yerini etkilemiş. Tabi biz bunu daha sonra yapılacak olan incelenmelerimizle tespit edeceğiz. Şimdi her ne olursa olsun biz odun pazarının yerinin değiştirilmesi dahil daha köklü değişiklerin uygulanması için belediyemiz ile birlikte çalışacağız" dedi.

Öte yandan oduncular sitesinde yangın kontrol altına alınırken, çalışmaları Vali Nuri Okutan'ın yanı sıra, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ve İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da yerinde takip etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.