banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Vali Güvenç, ‘Gençliğin Değişimdeki Rolü’nü Anlattı





Hilton otelde gerçekleştirilen “3. Uluslar arası Genç Girişimciler kongresi” öncesi, Şanlıurfa’da ‘Gençliğin Değişimdeki rolü’ konulu panele Şanlıurfa Valisi Celaletin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, MÜSİAD Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, Genç MÜSİAD Şube Başkanı Mahmut Barut, ve genç işadamları katıldı.



Açılış konuşmalarıyla başlayan panelden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, değişim ve gelişim için öncelikle herkesin kendisine bakıp Dünya ve Türkiye’de bu işin neresinde olduğunun irdelenmesi gerektiğini söyledi.



Vali Celalettin Güvenç, Dünyanın çok hızlı bir şekilde değiştiğini, Türkiye’nin de gelişmelere ayak uydurması gerektiğini ifade ederek,  “Bilişim çağı, her şey çok çabuk değişiyor. Dünya gündemi her an yeni olaylara gebe ve biz de bu dünyada soyutlanma durumu olmayan bir ülkeyiz. Ama bu gelişim ve değişimi son 10 yılda dünya üzerinde çok iyi yapan, en iyi yöneten istikrarlı bir şekilde değişime ve gelişime katkı sağlayan, sahip çıkan; her türlü entrikaya rağmen bilinçli bir halka, millete sahibiz” dedi.



Türkiye’de gelişim ve değişimin hızlanması için gençlere büyük görevlerinin düştüğünü anlatan Vali Güvenç, harekete geçmek için geç kalınmamasının altınız çizdi.



Şanlıurfa’da GAP Projesi ile birlikte 2 milyon dekar arazinin sulandığını belirten Vali Celalettin Güvenç, gençlere seslenerek, “Ama geriye 3 milyon dekar arazi daha var. Böyle bir zenginlik de dünyada her ile verilmemiştir. Bu zenginlik demektir. Bu vizyona sahip çıkmak gerekiyor. Geleneksel usullerle ne şirket yönetebilirisiniz, ne de tarlada çiftçi olabilirsiniz. Dünya bu işi nasıl yapıyor öğreneceğiz. Bir gönüllü hanım burada Göbeklitepe ile ilgileniyor. Kimse buradaki zenginliğin farkında değil. Burada çektiği fotoğraflarla Almanya’da sergi açmış ve bu sergiyi 100 bin kişi ziyaret etmiş. 6-7 dolar karşılığında sergiyi geziyorlar ama aslı biz de” şeklinde konuştu.



Vali Celalettin Güvenç konuşmasının ardından Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ve MÜSİAD Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin’e katkılarından dolayı plaket verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.