banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Vali Akçakale'de halkı dinledi, Sağduyulu olun

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Güneydoğu gezisi kapsamında Şanlıurfa’ya geldi. Vali Güvenç Şanlıurfa’nın yatırım potansiyelleri hakkında işadamlarına bilgi verdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhan Parseker, Suriye tarafından Akçakale yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirerek, Şanlıurfa’nın huzur ve güvenliği olan bir şehir olduğunu gördüklerini söyledi.

Vali Celalettin Güvenç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu ve Halil Özcan ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti birlikte daha sonra Akçakale İlçesine geçtiler.

Akçakale’de esnafı ziyaret eden Vali Güvenç burada vatandaşlarla da bir süre görüştü.

Vali Güvenç, herkesin görevinin başında halkıyla bütünleşmiş durumda olduğunu, ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, “Ama maalesef kural tanımaz insanlık dışı komşuyla karşı karşıyayız. Savaşta olmayacak şekilde sivil halkın üzerine bomba attı. Buna karşı yine gereken yapıldı. Evvelki gece neler yapıldığını bu memleket biliyor. O bombayı atanların başına neler geldiğini Akçakaleli çok iyi biliyor. Olağan, olmaması gereken bir durumla karşılaştık. Angajman kuralları gereği uyarılar yapıldı, atış yapıldı. Biz akıllarını başına alacağını, savaşta bile olmayacak şekilde sivil hedefleri vurmayacaklarını düşünüyorduk. Böyle bir şey yaptılar. Cevabını da aldılar. Ciddi şekilde aldılar. Umarım akıllanırlar, umarım böyle işlere tevessül etmezler. Biz bu sorunları aşarız ama ciddi şekilde karşı tarafın aymazlığı var. Düşmanlığı var. Panik halinde sivil hedeflere bile atış yapmışlar” dedi.

Vali Celalettin Güvenç, gerekli çalışmaların yapıldığını, birinci ve ikinci bölgeden taşınmak isteyenlere gerekli yardımın yapılacağını kaydederek, “Ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Ama bunu aşmanın yolu da sağduyudur. Sırt sırta vermektir, soğukkanlı olmaktır benim de söylediğim buydu zaten” diyerek konuşmasını sürdürdü.

30 bin nüfuslu bir ilçenin boşaltılmasının söz konusu olmadığını anlatan Vali Güvenç, “Halkımız da bunu arzu etmez. Dikkatli ve tedbirli olacağız. Karşı tarafın ne kadar sorumsuz olduğunu bileceğiz. Hadleri bildirilmiştir. İnanıyorum ki bir daha böyle bir şeye cesaret edemezler. Etmemelerini umuyorum. Ederlerse Türkiye Cumhuriyeti'nden gerekli cevabı alırlar, tezkere Meclis'ten geçti zaten” şeklinde konuştu.

Burada köy ve merkez mahalle muhtarlarıyla Akçakale Belediyesi’ne ait araç parkında bir araya gelen Vali Celalettin Güvenç, ilçede bulunan muhtarlarla görüşme yaptıklarını belirterek, “Muhtarla görüştük ve evinden ayrılmak isteyenlerin kira bedellerini karşılamaya hazır olduğumuz söyledik ancak muhtarlarımız mahallerinde vatandaşlarla yaptıkları görüşmeler sonucunda bir yere gitmek istemediklerini bize net bir şekilde bildirdiler” dedi.

Muhtarların kendilerinden okulların pazartesi günü açılmasını talep ettiklerini belirten Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Pazartesi günü okulların açılmasını istiyorlar. Biz de bunun için durum değerlendirmesi yapıp karar vereceğiz” dedi.

110 kişilik heyet ile Vali Güvenç’i ziyaret ettikten sonra Akçakale İlçesine geçen BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise, iş gezisi kapsamında Şanlıurfa'ya geldiklerini ve Akçakale'de yaşanan üzücü hadise üzerine başsağlığı için ilçeyi ziyaret ettiklerini bildirdi.

Akçakale'nin televizyonlarda görüldüğü gibi bir yer olmadığının altını çizen Parseker, “Gerçekten ilçe sakin bir gün yaşıyor. Bir daha böyle hadiseler cereyan etmesin ki batıdaki iş adamlarımızın bu bölgelere yatırım yapmalarına imkân olsun. Çünkü bu bölgenin batıdan görünüşü oldukça karmaşık. Ama burası gerçekten çok sakin. Devletimiz her zaman olduğu gibi kararlıdır” dedi.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.