banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Vakıf Medeniyetini Yaşatan Güzel Bir Örnek

Türkiye tarafından başlatılan barış harekatı sonrasında terörden temizlenen bölgede, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) ile organize halde çalışan sivil toplum kuruluşlarından Hayrat Vakfı, Türkiye’deki hayırseverlerin bağışlarıyla Telabyad’da günde 500 kişiye iftarlık ikramında bulunuyor.
Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgal ve baskısından kurtularak rahatlayan Telabyad, Türkiye’den ve Suriye’nin başka bölgelerinden gelen Suriyelilere de ev sahipliği yapıyor. Huzur ve güven ortamının hâkim olduğu anavatanlarına yeniden dönen ancak işsiz ve evsiz kalan halk, Türk Devleti’nin ve Türkiye’deki hayır kuruluşlarının destekleriyle yaşama tutunuyor.
Barış Pınarı Bölgesinde, kendi vatanlarında yaşamaya başlayan halkın ihtiyaçlarını karşılayan SUDKOM koordinatörlükleri ile orgazine çalışan sivil toplum kuruluşlarından biri olan Hayrat Vakfı da, Telabyad’da kurduğu aşevi ile Ramazan boyunca 500 aileye iftarlık yemek dağıtıyor.
Kendilerine tahsis edilen bir binada yemek üretimini yapan Hayrat Vakfı gönüllüleri, özenle hazırladıkları yemekleri ayrı ayrı ambalajlayarak, ihtiyaç sahiplerinin yaşadıkları yerlere ulaştırıyor.
Günlük taze olarak hazırladıkları yemeklerin yanında tatlı, yaş sebze meyve, ayran, su ve ekmekten oluşan paketleri araçlarına yükleyen gönüllüler, çoğunluğu çadırlarda ve terk edilmiş binalarda yaşayan halkın sofrasını şenlendiriyor.
Hayırseverlerin bağışlarıyla “Huzur Sofrası” adıyla düzenledikleri Ramazan faaliyetlerini Suriye’de dört ayrı bölgede sürdüren Hayrat Vakfı, İdlib’de 1000 kişilik, Azez, Cerablus ve Telabyad’da günde 500’er kişilik iftarlık dağıtımı gerçekleştiriyor.
Ramazan ayı dışında da bölgede yaşayan insanlara başta gıda olmak üzere desteklerde bulunan vakıf, Ramazan ayının sonlarına doğru da bayramlık giysi ve ayakkabı yardımları yapmayı planlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdülmüntekim 4 yıl önce

Allah kabul etsin. Hayratçı kardeşler bir de arkalarında durdukları, içlerine aldıkları adamlara dikkat etseler iyi olacak. Malum ortalık fetö artığı dolu. Özellikle de 28 Şubat'ta evrimci geçinip postal yalayan, sonra fetöye selam çakan sonra da Nurculara karışan çok adam var.

Avatar
Hüsrev 4 yıl önce

Uyarin icin sagol. Yaw he he