banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Urfa Haber Urfa Urfa Haberleri

Usulsüzlük baskınında: 3 kişi tutuklandı

Diyarbakır’da yürütülen SODES kapsamında, "Bilinçli kadın aydınlık gelecek" adlı SBS öğrencilerinin dersaanelere gönderilmesi projesinde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak 8 ile yapılan baskınlarda şüpheli 10 kişiden 3 kişi tutuklandığı belirtildi.

Olay ile ilgili  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “03 Ekim 2015 tarihinde olayla ilgisi olduğu değerlendirilen aralarında bazı kamu görevlilerinin, Özel Dershane yetkili ve görevlilerinin bulunduğu A.C., A.K., A.K., A.A., E.Ç., E.Ö., H.İ., M.M.A., S.İ.Y.,Y.K., isimli 10 kişi 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alınmış olup, yapılan aramalarda hard diskler, flaş bellekler, dokümanlar ve senetler ele geçirilerek el konulmuş, üzerlerinde gerekli incelemelere başlanılmış olup, olayda ismi geçen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.” Denildi.

Şüpheliler; M.M.A., H.İ. ve Y.K. hakkında kamu kurum ve kuruluşları, vb. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık eylemleri iddiasıyla tutuklanarak  cezaevine konuldular.

Diğer şüphelilerden H.İ.İ. ile ilgili işlemlerin İl Emniyet Müdürlüğünde devam ettiği belirtildi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.