banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa Rabia Meydanında 26. günde nöbet devam etti

Şanlıurfa’da darbe nöbeti 26’ncı gününde de devam etti. ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimini protesto gösterilerine katılan Şanlıurfalılar, Rabia Meydanı’nda tepkilerini dile getiriyor. Akşam namazından sonra başlayan gösterilerde, yatsı namazı meydanda cemaatle kılınıyor.

Rabia Meydanında toplanan binlerce Şanlıurfalı ellerindeki bayrak, açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla darbecilere tepkilerini gösteriyor.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Eyübiye İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kısa birer konuşma yaptı.

Hz. Süleyman döneminde yaşanan bir hikâyeyi anlatan Beyazgül, şöyle devam etti: “Hz. Süleyman döneminde dervişin biri bir kuşun kanadını kırmış. Kuş da gelip dervişten şikâyetçi olmuş. Hz. Süleyman dervişi çağırtarak işin aslını sormuş. Derviş kuşun iki kanadı olduğu halde yanına yaklaştığında uçmadığını kendisinin de niye uçmadığını öğrenmek için kuşun bir kanadını tuttuğunu bu sırada kuş uçmaya çalışırken kanadının kırıldığını söyledi. Hz. Süleyman kuşa bunların doğru olup olmadığını sormuş.

Kuş da dervişin söylediklerinin doğru olduğunu ama dervişin üzerindeki cüppeye ve başındaki sarığa bakarak kendisine zarar vermeyeceğini düşündüğünü fakat daha sonra kanadından tutunca korkup uçtuğunu ve kanadının kırıldığını söyler. Bunun üzerine Hz Süleyman da buna karşılık dervişin bir kolunun kırılmasını ister ama kuş bunu kabul etmez. Ve kuş der ki ‘Bu adamın kolunu değil beni yanıltan cübbesini çıkaralım ki bir daha başkası ona aldanmasın’. Bu darbe girişimi de bu FETÖ'nün cübbesini çıkarmıştır. Fakat o kadar cübbesi var ki hangisini çıkaralım bilemiyoruz?”

“Halkın elinde Kur’an ve vahiy olduğu sürece Allah’ın yardımıyla bu darbelere galip gelecek”

İLKHA mikrofonlarına konuşan darbe nöbetine katılan Şanlıurfalılar, darbeyi ve darbecileri lanetlediklerini belirterek halkın bundan ders çıkararak bundan sonra daha çok Allah’a yaklaşması gerektiğini söyledi.

Batı toplumlarının kendi düşüncelerini Müslüman ülkelerinde hâkim kılmak için on yılda bir darbe yaptıklarını belirten Din-Bir-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Ramazan İçen, halkın elinde Kur’an ve vahiy olduğu sürece Allah’ın yardımıyla bu darbelere galip geleceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından program, söylenen ilahiler ve yapılan dualarla devam etti. (Osman Gülebak-İLKHA)

VİDEO YÜKLENİYOR...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.