banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Urfa'da Sokak ve Caddeler Boşaldı

RAMAZAN ayının başlamasıyla Şanlıurfa'da hava sıcaklığının 40-45 dereceyi bulması yaşam olumsuz yönde etkiledi. Kentin ana caddeleri ve sokaklarında az sayıda kişiye rastlanırken, dışarıya çıkanlar da serinlemek için gölge olan yerleri tercih etti.

SICAKLIKLAR DÜŞMEYECEK

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Şanlıurfa’da önümüzdeki 1 hafta boyunca sıcaklıklar 40 derecenin altına düşmeyecek. Ramazan ayının başlamasıyla sıcaklardan daha çok bunalan vatandaşların sıcaklar için önlem alması gerekiyor.Uzmanlara göre, mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde yaşlı ve çocukların sokağa çıkmamak gerekiyor.Vatandaşlar sokağa özellikle öğle saatlerinde çıkmazken, kentte yayaların yanı sıra arabaların da trafiğe fazla çıkmadığı görüldü.

CAMİLERE AKIN ETTİLER

Şanlıurfa'da aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, çareyi camilerde serinlemekte buldu. Aşırı sıcaklardan etkilenen vatandaşlar, klimalar nedeniyle serin olan camilerde serinlemeye çalıştı. Öğle saatlerinde camiye gelen çok sayıda vatandaş, ibadetini yaptıktan sonra caminin serin ortamında uyuyarak iftar saatini beklemeye başladı.

Ramazan’da camide serinlemeye çalıştıklarını ifade eden esnaf Mahmut Yaprak, ’’Havlar aşırı sıcak ve oruçlu olunca mecburen serin yerlere sığınmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Şanlıurfaolay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.