banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik Ankara

Urfa'da 11 Nisan Kurtuluşu törenlerle kutlandı VİDEO

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen Kurtuluş Töreni, saygı duruşu ve  İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın işaret dili ile okunduğu sırada törene katılan işitme engelli vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı.

 

Tören'de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kutlama mesajları okundu.  Her iki lider mesajında  Urfa'nın Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği destansı mücadeleye vurgu yaptı. 

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, vatan toprağını her metresinin şehit kanı ile sulandığı söyledi.

 

Urfa'lıların Kurtuluş Savaşı'nda  gösterdiği kahraman direnişin Milli Mücadele'ye öncülük ettiğini vurgulayan Başkan Güvenç, savaş yıllarında Urfalıların birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.

Başkan Güvenç, vatan uğruna verilen binlerce şehidin ve büyük acının tek amacının gelecek nesillere güzel ve bağımsız bir ülke bırakmak olduğunu ifade etti.

 

İman gücü ile kazanılan bu destansı mücadelenin asla unutulmayacağını vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti:

 

"Bu Cennet vatanın her karış toprağı, Şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bundan dolayı kimsenin gücü yetmemiş ve yetmeyecektir. Yemen'de, Çanakkale'de, Sarıkamış ve Urfa'da kahramanlık ve birliktelik vardır. İnşallah bu şanlı tarihten aldığımız derslerle ülkemizde özgürce ve barış içersinde yaşayarak çocuklarımıza özgür ve demokrat bir ülke bırakacağız. Bu işin sırrı 11 Nisan'dadır. Merhum Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi; Allah ülkemize bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın."

 

Konuşmanın ardından Celal Bayar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr Mehmet Çelik, Şanlıurfa'nın tarih boyunca jeolojik konumuna ve önemine değindi.

 

Şanlıurfalıların 11 Nisan'da destan yazdığını ve bunun dünyaya örnek olduğunu aktaran Çelik, "Tarihte Anadolu topraklarında en fazla savaş görerek en fazla şehit veren Şanlıurfa'dır ve bu yüzden Şanlıurfalıların sesleri yanıktır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Urfa11 NisanKurtuluş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.