banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Urfa'daki Siyasilerin Kadir Gecesi Mesajları...

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin: Kadir Gecesi Tüm İnsanlık İçin Dua Edelim


İslâm âleminde önemli bir yeri olan Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, salgın hastalık nedeniyle büyük bir buhran yaşayan insanlığın duaya ihtiyacı olduğunu söyledi.
Vali Erin, mesajında şunları ifade etti:
Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan ayının sonlarına gelirken, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bin aydan hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesine ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Cenab-ı Allah’ın, insanlığa kurtuluş çağrısı olarak Kur’an-ı Kerim’i indirmeye başladığı bu gece, insan hayatına anlam katan hikmetler barındırmaktadır.
Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu gece, Rabbimizin bizlere sunduğu sayısız nimetlerin farkında olmamız, karşı karşıya kaldığımız bela ve musibetlerin ortadan kalkması için yakaracağımız ve hayırlı amellerle geçmiş günahlarımızın bağışlanmasını talep edeceğimiz müstesna bir zamandır.
Bu gece münasebetiyle, birbirimize ve tüm insanlığın karşı karşıya kaldığı hastalık, kaza, bela ve musibetleri kaldırması için Yüce Rabbimize dua edelim diyor, tüm İslâm âleminin ve Şanlıurfalı kardeşlerimin Kadir Gecesini tebrik ediyorum.

İl Başkan Yıldız'dan Kadir Gecesi Masajı

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin YILDIZ, Kadir Gecesi Vesilesiyle Bir Mesaj Yayınladı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı YILDIZ Mesajında Şu İfadelere Yer Verdi; “Rahmet, mağfiret, feyiz ve bereket iklimi olan bir Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah’ın ‘Bin aydan daha hayırlı’ diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne erişmenin manevi huzurunu yaşamaktayız.

Şüphesiz bu mübarek gece kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için fırsat sunmaktadır.

İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve her mekânda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede daha da kuvvetleneceğine ve gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayım. Bu vesileyle başta çok değerli Şanlıurfalı hemşehrilerimin, ülkemizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, tüm insanlık için esenlikler diliyorum.“ dedi

BAŞKAN BAYDİLLİ'DEN KADİR GECESİ MESAJI

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Kadir gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Baydilli, bu mübarek gecenin koronavirüs belasının sona ermesine vesile olmasını diledi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Kadir gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Baydilli mesajında; bin aydan daha  hayırlı olan Kadir gecesinin tüm dünyada koronavirüs salgınının bitmesine vesile olmasını diledi.

Başkan Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi:

“11 ayın sultanı, Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle camilerden uzak kalınan buruk bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Ancak sağlık için, bu salgının yayılmasını önlemek için bu önlemlerin alınması gerekiyor.

Kadir Gecesi sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, hoşgörüyü, dostluğu ve kardeşliği hakim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu mübarek  gecenin hüzün ve sıkıntılar içerisinde olan ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek gecenin tüm insanlığa sağlık, mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerimizin Kadir gecesini tebrik ediyorum.”

BAŞKAN KUŞ’TAN KADİR GECESİ MESAJI

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi ile ilgili bir mesaj yayınlayarak, tüm Müslümanların Kadir Gecesini kutladı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yayımladığı bir mesajla tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutladı. Kur’an’da bin aydan hayırlı olduğu ifade edilen Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş mesajında şunları söyledi;” Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesinin tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini temenni ederim. Yine mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ediyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise azaptan kurtuluş olan bu mübarek ramazan ayında ettiğimiz dualar inşallah İslam coğrafyasına huzur getirir. Kur’an-ı Kerim’de Bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede özellikle dünyada ve ülkemizde görülen birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine vesile olan pandemi olarak ilan edilen virüsün bir an önce bitmesi için de bol bol dua edip, rabbimize sığınacağız. İnşallah bu mübarek gecede edilen dualar coğrafyamıza barış, sağlık ve huzur getirir. Bu düşüncelerle başta Eyyübiyeli ve Şanlıurfalı hemşerilerim olmak üzere tüm Müslüman aleminin KaDir Gecesini kutlarım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.