banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Urfa'da İHH Öncülüğünde Ümmet İftarı

Ramazanda gösterişli sofralardan uzak, daha sade ve mütevazı sofralara dikkati çekmek amacıyla Şanlıurfa İHH tarafından "Geleneksel Ümmet İftarı" düzenlendi.

Hz. İbrahim Halilullah makamında (Dergah-Balıklıgöl Platosun) Şanlıurfa İHH tarafından organize edilen iftara, Şanlıurfa’daki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Özellikle kadınların programa ilgi ve yoğunlukları dikkat çekti.

Ramazan ayında gösterişli sofralardan uzak, daha sade ve mütevazı sofralara dikkati çekmek amacıyla düzenlenen iftara katılanlara simit, hurma ve su ikram edildi. Program Kuran tilaveti ile başladı.

Suriyeli çocukların hep bir ağızdan Şehid Seyyid Kutub’un 'Ahi Ente Hurrun (Kardeşim Sen Özgürsün) şiirini okuması da duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila, iftarın birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu söyledi.

“Hem sünnete uygunluğu ve hem de günümüzde gerçekleştirilen lüks yaşama, lükse düşkünlüğe de bir tepki olarak simit, ayran ve su ile sade bir iftar gerçekleştiriyoruz. Bu ümmet iftarlarımızla aynı zamanda İslam coğrafyalarında yaşanan sıkıntılara da dikkat çekmeye çalışıyoruz. Filistin, Kudüs, Aksa, Yemen, Suriye, Arakan, Mısır ve birçok Afrika ülkesinde yaşanan acı ve sıkıntılar hepinizin malumudur. Oralardaki kardeşlerimizi asla unutmayalım. En asgari olarak elimizden geldiği kadarıyla gündemlerimizle, eylemlerimizle, yardımlarımız ve dualarımızla gönül coğrafyamızdaki mazlum ve mağdur kardeşlerimizi destekleyelim. Bu iftar aynı zamanda birlik ve beraberlik ve kenetlenmemizin de bir göstergesidir. Derneklerimiz, vakıflarımız, cemaatlerimiz, halkımız olarak buradayız. Birlik ve beraberliğimizi sergiliyoruz. Katılımlarından ötürü hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

Halk ezanın okunması ile simit hurma ve sudan oluşan sade bir menü ile iftarlarını İbrahim aleyhi selamın makamında, manevi bir atmosferde büyük bir haz ile açtılar.

Katılımcılar programı organize eden Şanlıurfa İHH yetkililerine teşekkür edip bu tür manevi programlara olan ihtiyacı dile getirdiler.  

Eski Bab Müftüsü, Suriyeli alim Şeyh Muhammed Zekeriya el-Mes'ud'un içten yaptığı duanın ardında katılımcılar alanda akşam namazlarını da cemaatle eda edip sessizce dağıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.