banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Üniversiteler, Spor İçin Şanlıurfa’da Buluştu VİDEO


Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıya ikin gün sürecek toplantının açılışına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye Üniversite Sporları Fedarasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, 115 üniversiteden 180 akademisyenin katıldı.



Türkiye Üniversite Sporları Fedarasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, daha önce üniversiteler arasındaki koordisanyonu sağlayan bu toplantıyı ilk defa sahil kenarlarından çıkarıp Şanlıurfa’da yaptıklarını söyledi. Daha önce Şanlıurfa’da görev yaptığını ve kenti çok iyi gördüğünü belirten Kemal Tamer, toplantının düzenlenmesini sağlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu’ya teşekkür etti. Erzurum’da Üniversiteler arası kış oyunlarının düzenlenmesinde dönemin Vali Celalettin Güvenç’in çok büyük katkısının olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kemal Tamer, Şanlıurfa’da da kapsamlı bir organizasyonu getirmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.



Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ise, deplasmanlı üniversite liginin kurulmasının önemli olduğunu, bu ligin kurulmasının ardından üniversitelerin takımlarının uluslar arası platformda mücadele ederek Türkiye’nin ismini duyuracağını söyledi. Türkiye’de tesislerin yetersiz olduğundan yakınıldığını ancak, tüm üniversitelerimiz de bile artık profesyonel sporların yapıldığı tesislerin bulunduğunu ifade ederek, “Bu kadar tesis başka ülkelerde yok. Sizlerden teklifler bekliyoruz. Sizlerden gelecek katkılar Türk sporunu geliştirecektir. İdarecilerimizin spora bakışı, yaklaşımı son derece önemli. Vali Celalettin Güvenç Bey ve Atatürk Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz Kış oyunlarının Erzurum’a alınmasında çok büyük katkı sağladılar. Kendilerini yürekten kutluyorum” dedi.



Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu da, bir ülkenin sporunun önde olabilmesi için o ülkenin ekonomisinin ileri düzeyde olması gerektiğini ve bu gün buna paralel olarak bu ilerlemenin sağlandığını söyledi. Harran Üniversitesinin spor potansiyelleri hakkında bilgi veren Rektör Mutlu, “Üniversitemizin spor tesisleri çok iyi durumda. Sayın Valimiz, federasyon başkanımızdan talep etmişler, sizlerden ricamız her türlü organizasyona talibiz. Her türlü etkinlik için Şanlıurfa’ya gelebilirsiniz” diye konuştu.



Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 115 üniversiteden 180 akademisyenin sporu bilimsel olarak iki gün boyunca Şanlıurfa’da konuşacak olmasını kayda değer bulduğunu belirterek, “Bu toplantı için ilimizin tercih edilmesi çok önemli. Bu tercihler devam etmeli. Türkiye’de sadece İstanbul, Ankara, İzmir’de toplantı yapılır. Akademisyenler, oteller sadece oralarda vardır algısının kırılması gerekir. Bu toplantı bunu başarmıştır. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu üniversite oyunlarını İzmir’de; akabinde hiçbir oyuncumuz, tesisimiz yokken Erzurum’da 80 ülkenin canlı olarak izlediği mükemmel bir organizasyonu gerçekleştirdik. Taşra artık hak ettiği ilgiyi bekliyor. Sosyal hayat kültürel tesisler açısından belirli mesafeler aldık. Akademisyenlerin gelip bu illerin üniversitelerinde de rahatlıkla görev almalıdır” dedi.



Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik önemi hakkında bilgi veren Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın sadece tarihi değil geleceğinin de parlak olan bir şehir olduğunu söyledi.



Vali Güvenç, sporun çok önemli olduğunu, kendisinin de severek yaptığını vurgulayarak, spor tesislerin kullanılmak için yapıldığını bildirdi. Vali Güvenç, beden eğitimi öğretmenlerine büyük görev düştüğünü ve her mahallede bulunan çocukların, tüm vatandaşların kamuya ait tesislerde beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde spor yapabilmesi gerektiğini, bunun için çalıştıklarını bildirdi. Celalettin Güvenç, Türkiye’nin uluslar arası platformda temsil edilebilmesi için dil bilmenin çok önemli olduğunu ve bu noktada buna tüm toplumun büyük önem vermesi gerektiğini ifade etti.



Ülke tanıtımında sporun yerini hiçbir materyalin tutamayacağını savunan Vali Celalettin Güvenç, “Spor yapan toplum sağlıklı toplumdur. Spor toplumsal barışa müthiş katkı sağlar. Spor yapan adamdan zarar gelmez. Spor çocuklarımızı kötülüklerden korur” dedi.



Vali Güvenç konuşmasının sonunda toplantının Şanlıurfa’da yapılmasını sağlayan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.



Toplantı, 1996 yılında kurulan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığının yaptığı etkinlikler ve kuruluşundan bugüne kadar yaptığı etkinlikleri anlatan tanıtım filmiyle devam etti.



Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, üniversiteler arası kış olimpiyatlarının Erzurum’da yapılmasında büyük katkı sağladıkları için Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Atatürk Üniversitesi eski Yaşar Sütbeyaz’a birer plaket verdi. Kemal Tamer’e de Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar spora katkılarından dolayı plaket verdi.

www.balikligol.com



universite spor toplantı balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.