banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Üniversitede İşçileri sevindirecek gelişme! İmzalar atıldı


Harran Üniversitesi ve Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçi Sendikası (TEZKOOP-İŞ) arasında yapılan görüşmeler neticesinde kamu işçileri toplu iş sözleşmesi imzalandı.

TEZKOOP- İŞ Sendikası 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolüne ilişkin talepleri, kamu işverenlerini temsil eden Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) tarafından değerlendirildi. 

Bu talepler dikkate alınarak hazırlanan teklifler ilgili olarak üniversite, TÜHİS ve işçi sendikası arasında müzakerelerde bulunuldu. Üniversite işçilerine yönelik mali ve sosyal haklar konusunda taraflarca uzlaşıya varılması üzerine 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, TÜHİS Merkezinde yapılan törenle imzalandı.

Toplu İş Sözleşmesi, Üniversite adına Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, TÜHİS temsilcisi Dr. Şerafettin Güler işçiler adına Harran Üniversitesi Sendika Temsilcileri Cuma Artuk, Mehmet Evren ve Ömer Demir İle TEZKOOP-İŞ Sendikası Şube Başkanı Bilal Öztokmak arasında imzalandı.
Üniversite adına toplu iş sözleşmesini imzalayan Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu yapmış olduğu açıklamada; “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in destekleriyle güzel bir toplu iş sözleşmesi süreci yaşadık. Hem kamuyu hem de işçiyi gözeten sözleşmemizi imzaladık, tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı olsun” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.