banner2
Öne Çıkanlar Aşağı Yazıcı İzmir Samsat kapı meydan kulüp Başkanı İstanbul

Tutsak asker yaşadıklarını anlattı

Önce ilçe kaymakamlığını ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç’i Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan karşıladı. Kaymakamlık makamında, kuyu sularıyla tarlalarını sulayan çiftçilerle bir araya gelen Vali Celalettin Güvenç’e, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nden gelen yetkililer eşlik etti. Burada çiftçilerin arazilerini sulamalarına kaynaklık eden kuyuların kayıt alınarak temiz bir sayfa açılmasını isteyen Vali Güvenç, herkesin kullandığı elektrik için de abonelik yaptırması gerektiğini söyledi. Çiftçilerin bu konudaki taleplerini dinleyen Vali Güvenç, TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nden gelen yetkililerle değerlendirme yaparak, kolaylık sağlanması açısından ilçede TEDAŞ tarafından personel görevlendirileceğini ve herkesin aboneliğini yarından itibaren kaymakamlığa gelerek yaptırabileceğini söyledi.

 

Tarımsal sulama yapan çiftçilerden kuyularını kayıt altına alacaklarına dair söz alan Vali Celalettin Güvenç’in Viranşehir ilçesindeki temasları kapsamında bir sonraki durağı ise geçtiğimiz gün serbest bırakılan Jandarma Er Hadi Gizli’nin yaşadığı Viranşehir’e bağlı Sergen Köyü oldu.

 

Vali Celalettin Güvenç, Sergen Köyü’ne Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ve İl Jandarma Komutanı Emin Dursun’la birlikte geldi. Köye gelenler için kurulan çadırın önünde Vali Güvenç ve beraberindekileri karşılayan Hadi Gizli, ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Aileye geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Güvenç, 15 kardeşi bulunan Hadi Gizli ile ağabeyi Abdulaziz Gizli ile burada bir süre görüştü. Hadi Gizli ve ağabeyi Abdulaziz Gizli’ye geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Celalettin Güvenç, ziyaret sonrası bir açıklama yaptı. Vali Güvenç, Viranşehir’e çiftçilerle görüşmek üzere geldiklerini ve bu vesileyle de Sergen Köyü’ne geçerek, Hadi Gizli’yi de ziyaret ettiklerini söyledi. Hadi Gizli ve ailesinin mutluluğunu, sevincini paylaştıklarını anlatan Vali Güvenç,  daha sonra köyden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.