banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

TÜMSİAD Suriye Komisyonu aralıksız çalışıyor

Komisyon tarafından hazırlanan projeler Komisyon Başkanı ve Şube Başkan Yardımcısı Halef Karataş tarafından Vali İzzettin Küçük’e sunuldu.

Sunumdan önce söz alan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, Suriyeli mültecilerin sorunlarına karşı duyarlı olduklarını, sosyal dönüşümle ilgili yaşanan problemlerin acilen ele alınarak çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Sade, “Bugün barınma ve geçinme gibi öncelikli sorunlar devletimizin ve milletimizin desteğiyle belirli bir sisteme kavuşturulmuştur. Ancak kısa zaman sonra sosyal problemlerin ortaya çıkması muhtemeldir. Hatta yaşayış ve kültür farklılıkları nedeniyle bugün bile problemler çıkmaktadır. Biz hem bu konuya dikkat çekmek hem de önceden tedbir almak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları sayın Valimizle de paylaşarak desteklerini beklediğimizi ifade ediyoruz. Bugün bu önerilerimiz dikkate alınırsa yarın ortaya çıkacak birçok probleme karşı tedbirimiz hazır olur” şeklinde konuştu.

Ziyarette açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük bu konuda duyarlılık gösteren TÜMSİAD’a teşekkür etti. Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumsal meselelere karşı duyarlılık göstermesinin Devletin yükünü hafifleteceğini vurgulayan Vali Küçük, “Çalışmalarınız bu anlamda oldukça değerli. Bunların hepsi uygulanabilir projeler. Uygulama sırasında ve sonrasında olumlu neticelerini hep birlikte alacağımıza inancım tamdır” dedi.

Daha sonra TÜMSİAD Başkan Yardımcısı ve Suriye Komisyonu Başkanı Halef Karataş tarafından projelerin tanıtımı yapıldı. Özellikle el sanatları ve sosyal entegrasyon konularında hazırlanan projelerin olgunlaştırılması konusunda görüş birliği sağlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.