banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber Urfa Haber Urfa Haberleri

Topdağı, Katil dönerci çıktı!


6 yıl önce evinde 14 yerinden bıçaklanarak öldürülen gencin katili dönerci çıktı! Cinayeti ortaya çıkartan polis, zanlının yakalanmasında dönerci bıçağını kullanma şeklinin etkili olduğunu söyledi 

Kentte son aylarda karmaşık olan 3 cinayeti aydınlatan özel cinayet masası ekipleri, ilk olarak cinayetle ilgili dosyadaki fotoğrafları, ve cesetteki bıçak izlerini inceledi. Polis, cesetteki izlerden, zanlının bıçak kullanmada usta olduğunu belirledi. Daha önce yakalanıp serbest bırakılan Zafer Yayık'ın dönercilik yaptığını belirleyen polis, bu kişiyi izlemeye başladı. Bir polis memuru 8 ay boyunca o restorana giderek öğlen döner yedi. Dönerci Yayık'ın eti keserken yaptığı hareketleri tek tek inceleyen sivil polis, şüphelerini Yayık üzerinde yoğunlaştırdı. Yayık'ın polis otolarını görünce dikkatli bakıp tedirgin olduğunu fark eden polis, DNA testine karar verdi.

İşte Şanlıurfa Emniyetinden ajan flimlerini aratmayan operasyon ile ilgili açıklaması:

Faili meçhul cinayet olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde 6 yıl önce Topdağı Mahallesinde işlenen cinayetin aydınlatılması için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kolları sıvadı. 

1975 doğumlu Abdullah Ş'in kimliği meçhul kişi veya kişilerce 14 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş, maktulün cep telefonunun gasp edildiği tespit edilmiş, ancak olayla ilgili yapılan soruşturma çerçevesinde bugüne kadar olayın aydınlatılması mümkün olmamıştı. Olay 6 yıldır faili meçhul olarak araştırılırken geçmiş yıllarda meydana gelen faili meçhul cinayet olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan araştırmalar kapsamında dosya yeniden incelenmeye alınmış, ekipler olayla ilgili detaylı çalışma başlatmıştır.

Faili meçhul cinayet olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda, maktul A.Ş.'nin üzerindeki kıyafetlerde yapılan DNA incelemesi ve olay yerinde elde edilen deliller ile DNA çalışmaları yapılarak tespit için Kriminal Laboratuara gönderilmiş, şüpheliler ile ilgili çalışmalara ağırlık verilerek olayla irtibatı olabilecek çok kişi ile görüşmeler yapılırken Z.Y. isimli şahıs elde edilen delil ve yapılan görüşmeler sonucunda cinayeti kendisinin gerçekleştirdiğini beyan etti. Şüpheli Z.Y. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan Faili Meçhul Ekibi bu güne kadar yapılan çalışmalarda, yıl içerisinde meydana gelen olaylar dışında geçmiş yıllarda meydana gelmiş bu olay ve üç adet faili meçhul cinayet olayını daha aydınlatırken, diğer faili meçhul olaylar ile ilgili geniş kapsamlı araştırma ve soruşturma çalışmalarına devam ediyor.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.