banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Sürücülerin Dikkatine! Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla  yarın (06.02.2019) 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında  eylem yapılacak. Bütün illerde eş zamanlı yapılacak olan eylem ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi, kampanya  ve tanıtımlarla  kamuoyuna duyurulacak.

Şanlıurfa’daki eylem 12.00-13.30 saatleri arasında, Atatürk Bulvarı Rabia Meydanı kavşağında gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığınca yapılan düzenleme ile “Yaya Öncelikli Trafik” anlayışı yasal bir zemine oturtulmuştu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken “yavaşlamak”, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa “ilk geçiş hakkını vermesi” zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edildi. Bu kapsamda 81 ilde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla eylem gerçekleştirilecek ve  2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi de  kampanya  ve tanıtımlarla  kamuoyuna duyurulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.