banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

Suruç’a Müjde! İnşaatına başlandı


Şanlıurfa Suruç İçme suyu Arıtma Tesisi İnşaatı Başladı

          Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa iline yaptığı yatırımlarla ilimizin içme suyu problemlerini çözmeye devam ediyor. Şanlıurfa ili Suruç Ovası Sulamasının inşaatının tamamlanıp faaliyete girmesi ile birlikte bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamasının ardından yıllardır içme suyu problemi bulunan Suruç İlçesi ve kırsal mahallerine içme suyu arıtma tesisi kazandırılarak vatandaşlarımıza membaa suyu kalitesinde içme suyu sağlanacaktır.
Suruç İçme suyu Tesisleri inşaatı kazı çalışmalarına başlanmıştır.
           İçme suyu tesisi inşaatı ile birlikte isale hattı inşaatında 15 887,8 m uzunluğunda çelik boru,  3 673,27 m uzunluğunda HDPE boru ve ek parçaları ile birlikte sanat yapılarının yapılacağını açıklayan DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, ’Çalışmaları devam eden içme suyu tesisinin 1. ve 2. etabının tamamlanması ile 2050 yılına kadar hizmet edecek 80.000 m³/gün kapasiteli arıtma tesisinin yapılması, ekipman temin montajı, personel eğitim ve tesisin işletmeye alınması sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede Suruç ilçesi ve bağlı 25 adet kırsal mahalleye membaa kalitesinde içme suyu temini sağlanacağını belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.