banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Suruç köylerindeki selin yaraları sarılıyor

Şanlıurfa’nin Suruc ilçesinde geçen hafta baslayan şiddetli yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle  alt yapısı olmayan köy ve mezralarda sel suları yolları , pamuk  ve mısır  tarlalarını kullanılamaz hale getirirken  birçok ev ve iş yerini de su bastı.

Yağışların bir anda bastırıp sele neden olmasıyla beraber ilçede adeta seferberlik ilan eden Belediye Başkanı  Tarık Açıkgöz’un ilk işi kriz masası kurmak oldu.Vatandaslarin taleplerine anında cevap verilmesi için Suruç Kaymakamlığı bünyesinde Açıkgöz’un talimatiyla kurulan kriz masası 0 414 611 40 49 nolu telefondan 24 saat kesintisiz hizmet verirken Açıkgöz bir yandan yaşanan sel felaketini makamında oturup talimat vermek yerine  Suruç Emniyet Müdürü Huseyin Özen ve Ilçe Jandarma Komutanı Cemil Isbasaran ile bilikte bizzat çalışmaları yerinde takip edip selin en çok etkilendigi Cumhuriyet mahallesi ve Bilge mahallesinden biran olsun ayrılmadı.

Vatandaslarla sık sık sohbet eden Açıkgöz ilçede hayatın normale dönmesi için izinleri iptal ederek Belediye Başkan yardımcılari , Fen Işleri Müdürlüğü ,SUSKI ,Temizlik Işleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle beraber  bizzat çalışmaları kendisi yöneterek Suruç ilçesinde hayatın normale dönmesi için çalışma saati ve mesai ayrımı gözetmeksizin durmadan çalıştı.

Kurmaylariyla beraber yağmur sularının sele neden olduğu bölgelerde sık sık incelemelerde bulunan  Başkan Açıkgòz bir yandanda bölge Milletvekili Ibrahım Halil Yildiz ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin telefonla görüşüp  rutin olarak istişarelerde bulunurken  DSI yetkilileri ile toplantılar yapıp acil çözümler üretti.Ilcede bulunan tüm muhtarlarla bir araya gelen baskan Açıkgöz SOSYAL YARDIMLASMA VE DAYANISMA VAKFI MÜDÜRLÜĞÜNE talimat verip hasar tespiti yapılmasını sağlarken bir yandan da selden zarar gören bölgelerdeki vatandaşlara anında ulaşılması icin AFAD Il Müdürlüğü ve Umke ekipleri ile irtibata geçilip ozellikle köy ve mezralarin yanı sira ilce merkezinde hasar tespiti yapılmasını sağladı.

Başkan Açıkgöz’un koordineli çalışıp başkanlık edip çalışmaların  ardından  Sel felaketinin ardından Suruc belediyesi yaraları sarmaya başladı. Sel altında kalan ev ve iş yerlerindeki sular Suski ve DSI bolge müdürlüğü ekiplerince kurulam motopomplar seyesinde  tahliye edildi. Sel nedeniyle kapanan yollar Fen isleri müdürlüğüne bagli ekiplerce aninda müdahale edilerek kepçe ve greyderlerle tekrar ulaşıma açıldı. Sel sularının sokaklara getirdiği enkaz yığınları, belediye ekiplerinin özverili çalışması sonrasında temizlendi. Zarar gören kaldırım ve yolların onarımına başlandı.Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Ilçe Emniyet müdürlüğüne bagli ekipler koordineli çalışıp vatandaşların güvenliğini sağlarken ekiplerin sağlıklı olarak çalışmasını sağladılar.

ilcede selden zarar gören  göleç mahallesi deniz mezrası ,yıldırım  mahallesi  şahinbey sokak  rögarlar temizlenip logar hatları çalışır duruma getirilirken cumhuriyet mahallesi

Yıldırım mahallesi Şahin sokakta hayat normale dönerken  Kara köyü ve Oymaklı köyü gülsuyü mezrası arasında ve birçok bölgelde tahrip olan ,kırılan borular yıkılan köprülerde yenileme çalışmaları ve DSI tarafından yeni tahliye kanalları açılmaya  devam ediyor.

Suruc Belediye Başkanı Tarık Açıkgöz  selden en çok etkilenen mahallelerden olan Cumhuriyet ve Yıldırım  Mahallesi’ne adeta çadır kurup  ekiplerin çalışmasını yerinde denetledi. Selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Açıkgöz , mağdur vatandaşlar için gereken her türlü yardımın yapılacağını kaydetti. Bu zor zamanlarında maddi ve manevi olarak vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Açıkgöz  “Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Bu felaketin yaralarını hep birlikte saracağız. Belediye ekiplerimiz selin etkisinde kalan mahallelerimizde hayatın normale dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şuan yollardaki toprak ve çamurları temizleyerek selden zarar gören evlere ulaşımı sağladık. Hasar tespit çalışmaları yapıldı. Birçok ev selden zarar görmüş. Ev eşyaları kullanılamaz hale gelmiş. Sel mağduru vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Her zaman yanlarındayız. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” dedi.

Öte yandan vatandaşlar ve muhtarlar aşırı yağışların başladığı ilk dakikalardan bu yana yağmur altında  kendilerini bir dakika bike  yanlız bırakmayan devletin sıcak ve safkatli yüzünü kendilerinden esirgemeyen, tüm imkanlarını zor günlerinde kendileri için seferber eden Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkanı Tarık Açıkgöz’e ve tüm ekiplerine  sonsuz teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.