banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Suriye halkına 4 TIR yardım gönderildi



Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" kapsamında Suriye’de kalan Suriyelilere yardım göndermeye devam ediyor. İçerisinde gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemelerinin bulunduğu 4 TIR yardım malzemesi, Suriye geçici hükümeti bakanlarının da katılımıyla Suriye’ye gönderilecek.

 

Suriye İçişleri Bakanı General Avat El Ali, Milli Eğitim Bakanı Dr. İmad Barak ve Adalet Bakanı Hekim Abdulrezak El Hüseyin katıldığı yardım gönderme programına Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem yapılan yardımlarla ilgili, kısa bir açıklama yaptı.

 

İnsani Yardım Platformu başkanı Osman Gerem, yaptığı açıklamada," Suriyeli kardeşlerimize bugün 4 TIR yardım gönderiyoruz ve bu yardımlarımızın neticesine Suriye geçici hükümeti temsilen üç tane bakan aramızda. Suriye'de zulüm başladığından bugüne kadar 183'cü TIR'ımızı göndermiş oluyoruz   Urfa'da yaşayan 500 bin Suriyeli kardeşimize 280'e TIR'a yakın yardım gönderdik." dedi.

 

İçişleri Bakanı General Avat El Ali ise, "Türkiye hükümetinin ve insanların dayanışma ve yardımlaşmasına çok teşekkür ediyoruz. Türkiye hükümeti ve halkı 4 yıl içersinde bizlere çok büyük yardımlar yaptılar. Açlık günlerinde bizleri doyurdular, soğuktan korudular. Ne güzel bir kardeşliğiniz var." dedi.(Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.