banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Siverek’te Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından, Cumhuriyet Meydanında, Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Havanın sağanak yağışlı ve soğuk olmasına rağmen Siverek halkının etkinliğe yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.  

Bu yıl “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen etkinlikte, sık sık peygamber efendimize salâvat-ı şerifler okunup, tekbirler getirildi. İkra-Der tarafından mevlid alanında kurulan stant ile muhtaç aileler yararına da kermes düzenlendi.

Program Diyanet-Sen Siverek Başkanı Eyyüp Etüş tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra Özlem Ajans Sanatçılarından Cahit ve Mus’ab tarafından okunan ilahi ve marşlarla devam etti.

Okunan Kürtçe Mevlid-i Şerif’in ardından yapılan duyuruda Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edildiği hatırlatıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Celal Bozdaş, 4 dilde etkinliğe katılanları selamlayarak konuşmasına başladı.

Peygamber efendimizin insanlık için en güzel örnek olduğuna dikkat çeken Bozdaş, Peygamber efendimizin örnek hayatından tablolar sundu.

Bu aşk soğuğa, yağmura aldırmıyor

Muhammed Aleyhi Selam’a gösterilen aşkın meydanlarda kendini gösterdiğine dikkat çeken Bozdaş,  “Bu aşk soğuğa aldırmıyor, yağmura aldırmıyor. Çünkü onun şefaatini Allah’tan talep ediyor. O, öyle bir önderdi ki, öyle bir rehberdi ki, 1400 kusur yıl sonra hiçbir eziyete aldırmadan O’nun ismini duyunca aşklara gelen, kendi nefsinden, evladından, annesinden, babasından her şeyinden üstün tutup, her şeyini O’na ve O’nun davasına feda edebilen böyle tevhidi Müslümanların bulunduğu bir asırdır. Elhamdülillah bu durum övülecek ve övülmeye layık görülecektir.” dedi.

Siverek İkra Tiyatro Grubu tarafından düzenlenmesi planlanan “Hz Bilal Habeşi” tiyatrosu sağanak yağıştan dolayı iptal edildi.

Program Din Bir-Sen Başkanı Mahmut Bozkuş tarafından yapılan dua ile sona erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.