banner2
Öne Çıkanlar ilçe Suriye Başkan Diyarbakır Urfa Haber

SBS'ye Girenlere Kayıt Uyarısı

Tercihler bir kere yapılabildiği hatırlatılan uyarıda SBS'de tercih için son tarih 21 Temmuz'a kadar tarcih yapılması gerektiği açıkladı.

FEN LİSESLERİ KONTEJANI ARTIRILDI

Konuyla ilgili twitter hesabından uyarılarda bulunan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sarmış; "Sınavla öğrenci alan okulların kontenjanı arttı. Bu yıl Anadolu liselerine daha çok öğrenci gidecek. Fen Liselerinde her şubede öğrenci sayısı 26'dan 30'a, diğer okullarda 30'dan 34'e çıktı." dedi.

Düz liselerin tamamen ortadan kalmasıyla fen ve Anadolu liselerine  Gidemeyenler için 3 seçenek var: Meslek liseleri, İmam-Hatip Liseleri ve Açıköğretim.

TARIM İŞÇİLERİ DE UYARILDI!

Tarım işçisi ve köyde yaşayan öğrencilerin zamanında kaydı çok önemli olduğunu söyleyen Mehmet Sarmış:   zamanında kayıt yaptırmayan öğrenciler  Anadolu Lisesinde okuyamayacaklar" dedi.

İl dışında bulunan tarım işçileri Bulundukları yerdeki herhangi bir okuldan yapabilirlecekleri gibi telefonla kendi okullarını arayıp yaptırabilirler.

Mehmet Sarmış: " arkadaşlarımız okulları  uyarıyor her okula telefon ediyorlar. Okullarımız da öğrencileri arıyor" dedi.

İŞTE O UYARILAR:

www.balikligol.com ÖZEL HABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.