banner2
Öne Çıkanlar Vali Suruç Bornavaspor Fatsaspor Daniel Siebert

Şanlıurfa'da günden 20 evlilik yapılıyor

Şanlıurfa Belediyesi Evlendirme Birimi’nden edinilen bilgilere göre ŞAnlıurfa'da ortalama günde 20 nikah kıyılıyor.
2012 yılının Ağustos sonuna kadar toplam 2530 çiftin nikâh akdini gerçekleştiren Şanlıurfa Belediyesi, çiftlere ömür boyu birliktelik için “Evet” diyerek imza attıkları o unutulmaz kalemi ve Vehbi Vakkasoğlu’nun “Biz Evleniyoruz” adlı kitabını hediye ediyor.
Esentepe Semti’nde yer alan 1000 kişilik Şanlıurfa Belediyesi M.Akif İnan Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen nikah akdi işlemlerinde çiftlere her türlü desteği verdiklerini ifade eden Şanlıurfa Belediyesi Evlendirme Birim Sorumlusu Ali Uluyardımcı günde ortalama 20 çiftin nikah kıydırdığını söyledi.
8 AYDA 2530 NİKÂH KIYILDI
2011 yılında ortalama 3200’e yakın nikah kıydıklarını, 2012 yılı içersinde ise bu sayının 2530’u geçtiğini ifade eden Uluyardımcı, “Belediyemize evlenmek için müracaat eden ve evraklarını tamamlayan çiftlerin nikah akitleri hemen hemen aynı gün içerisinde yapmaya çalışıyoruz." dedi.   
EVLENEN ÇİFTLERE İMZA ATTIKLARI KALEM VE KİTAP HEDİYE
Evlenen çiftlere, imza attıkları kalemin yanı sıra birde kitap hediye ettiklerini belirten Uluyardımcı, “Şanlıurfa Belediyesi olarak çiftlere ömür boyu birliktelik için “Evet” diyerek imza attıkları o unutulmaz kalemi Vehbi Vakkasoğlu'nun kaleme aldığı belediyemizin yayınları arasında yer alan "Biz Evleniyoruz. Mutlu Evlilik, Mutlu Yuva, Nikâh Şekeri" adlı kitabı hediye edilmektedir” diye konuştu.
NELER İSTENİYOR?
Belediye'nin nikâh kriterlerini de açıklayan Şanlıurfa Belediyesi Evlendirme Birim Sorumlusu Ali Uluyardımcı " Evlenecek çiftlerden birisinin kentte ikamet etme şartı bulunuyor. Her ikisi de kentte ikamet etmiyorsa Evlenme İzin Belgesi istiyoruz. Nikâhı kıyılacak olan çiftimizin nüfus cüzdanlarıyla birlikte evlendirme birimimize müracaat etmeleri gerekiyor. Bağlı bulundukları Sağlık Ocağı’ndan Telasami testi yaptırmaları gereken çiftin, sağlık raporlarını yine bağlı bulundukları sağlık ocağından onaylatması gerekiyor. Ayrıca çiftlerin resimli ikametgâh kağıdını oturdukları mahalle muhtarlıklarına onaylatarak 4 adet fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş olması) ile bize başvurması yeterli. Anne ve baba rızası gereken çiftlerin anne ve babanın nüfus cüzdanları ile evlendirme müdürlüğüne müracaatları ve imzalarının alınması da şarttır " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.