banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

SİVEREK KIRSALINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN SİVEREK’TE BETON YOL ATAĞI

Siverek’te okul yolları, stabilize, sıcak asfalt, beton parke, kaldırım döşeme işlerine aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal mahallelerde de adeta dur-durak bilmiyor.

Siverek Karakaş-İnanlı-Emek-Çakır-Oyuktaş-Nohut Devlet Yol Ayrımı ile Oyuktaş-Benlitaş yolunda 20 kilometre beton yol çalışmalarına yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kartal-İnançlı-Çağa-Kayalar-Sapak-Çağdaş-Çukurca ve Gerez Mahallelerinde de beton yol çalışmalarında sona gelindi.

Siverek’te 375 kilometre stabilize yol yapan Büyükşehir Belediyesi, kırsalda 30 kilometre 1 ve 2. Kat asfalt ile 171 kilometre beton yol, 184 bin metrekare parke, 41 Bin metrekare sıcak asfalt ve 1915 ton rotmix yol yapımını gerçekleştirdi.

OKUL YOLLARI ÇAMURDAN KURTARILIYOR

Siverek Selim Pınar Mahallesi’ni Okullar Bölgesi’ne bağlayan yerde 15 metre genişliğinde yeni yollar açan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin okullarına daha çabuk ulaşabilmeleri için yeni yol açma çalışmasını sürdürüyor.

İlçe merkezinde El Cabir Anadolu Meslek Lisesi, Abdulkadir Karahan Fen Lisesi, Molla Ramazan Fen Lisesi ve 2 ayrı pansiyon ile spor komplekslerinin yer aldığı 80 derslikli, 2750 öğrenci kapasiteli “Okullar Bölgesi”ni sıcak asfalt ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri çamurlu yollardan kurtardı.

Siverek ilçe merkezinde bugüne kadar toplam 41,400 metrekare sıcak asfalt serimi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, ayrıca ilçede 180 bin metrekare kilitli parke ile 22 bin 366 metre bordür döşemesi yaptı.

Şiverek kent merkezinde ve kırsal alanda alt yapı çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 12 Bin metre kanalizasyon hattı çerken 7 bin 260 metre de içme suyu hattı çekti.

Öte yandan yeşillendirmek adına Şanlıurfa merkez ve bütün ilçelerde büyük projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, Siverek'i yeşillendirmek için 2 bin 117 adet ağaç dikimini gerçekleştirerek çevre düzenlemesi çalışmalarını sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.