banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

ŞANLIURFA İHH SELZEDELERİN İMDADINA KOŞTU

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila şunları kaydetti;

Şanlıurfa olarak daha depremin şokunu tam atlayamamışken malumunuz bugün de, yakın tarihimizin en büyük sel felaketini yaşadık. Felaketin boyutu çok büyüktü. Tüm çabalara rağmen maalesef 12 kardeşimizi kaybettik. Sel felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaralarımız, acılarımız ve kayıplarımız çok büyük, başımız sağ olsun, kefaret olsun, Şanlıurfa’mıza ve ülkemize büyük geçmiş olsun.

Sel felaketinin çok yoğun yaşandığı Şanlıurfa'mızda, Şanlıurfa İHH olarak tüm imkânlarımızı seferber edip kardeş kurum ve kuruluşlarla canla başla çalıştık ve çalışıyoruz.

İHH olarak, kendi çapımızda bünyemizde acilen bir kriz masası oluşturup hızlıca durum değerlendirmesi yapıp görev dağılımlarımızı yaptık ve sabahın erken saatlerinden ekiplerimizle sahada arama, kurtarma ve insani yardım çalışmalarımıza başladık.

İHH Arama Kurtarma Şanlıurfa ekibimiz gün boyu Afad koordinesinde Arama Kurtarma faaliyetlerini ve mahsur kalan ailelerin tahliyelerini gerçekleştirdi.

Mobil yardım dağıtım ekiplerimiz de selzedelere şehrimizin farklı noktalarda battaniye, gıda, hazır yemekler, konserveler, su, çocuk bezi gibi insani yardımları dağıttı ve dağıtmaya da devam ediyoruz. Bu çalışmalarda olağanüstü bir çaba sarf eden personel ve gönüllülerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Hayatını kaybeden kardeşlerimize tekrar Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, Şanlıurfa’mıza ve ülkemize büyük geçmiş olsun diyoruz. Yaralarımız hep birlikte hızlıca saracağız inşallah. Allah bir daha böylesine felaketler yaşatmasın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.