banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

ŞANLIURFA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI


Açılışa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali İzzettin Küçük, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ilçe belediye başkanları, kentteki STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Başkan Güvenç, Şanlıurfa'nın dünyanın en verimli tarım arazileri üzerin olduğunu söyledi. GAP'ın faaliyete geçmesiyle Şanlıurfa ve çevre illerin tarım arazilerin suyla buluştuğunu hatırlatan Güvenç, sulanabilir arazi açısından Şanlıurfa'nın Türkiye'nin önde gelen illerim başında geldiğini ifade etti.
Güvenç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde Mardin'de yeni GAP Eylem Planı'nı açıkladığını buna göre İkinci eylem döneminde yaklaşık 26,7 milyar lira kamu yatırımı yapılacağını aktardı.
Bölgede sulamaya açılan alanların 2002'de 199 bin hektar iken 2014 yılı 424 bin hektara ulaştığını, 1.Eylem Planı'nda yer alan sulama ana kanal inşaatlarının yüzde 92'sinin bittiğin kaydeden Güvenç, yeni eylem planın bölgeye ekonomik, kültürel ve sosyal anlamada büyük katkı sunacağını anlattı.
Şanlıurfa'nın söz konu eylem planından büyük bir pay alacağını müjdeleyen Güvenç, şunları kaydetti:
"2008 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan GAP Acil Eylem Planı'nı açıkladı. Biz geçtiğimiz günlerde Mardin'de bu eylem planın muhasebesini yaptık. Görüldü ki bu dönemde 31 Milyar lira para bu Allah vergisi bu topraklara harcandı. Peki ne oldu parayla Şanlıurfa'da 17 kilometre halkımızın hayal dediği asla yapılamaz dediği Suruç Tünellerini 2.5 yılda bitirdik. Ve bugün o tünellerden su verileye başlandı. Suruç'ta 900 bin dekarı su ile buluşturduk. Artık çiftçilerimiz eskisi gibi bilinçsiz sulama yapmıyor. Çünkü dünya stantlarında sulama sistemini Suruç'a getirdik. Ve biz bugün inşallah Suruç'u besleyen Taşbasan Depolamasında ilçe halkına pırıl pırıl baraj suyu içireceğiz. Onunda projesini DSİ yapıyor.İlçede içme suyu sıkıntı bitecek."
SİVEREK VE HİLVAN'A TERFİLİ SU DESTEĞİ MÜJDESİ
Yeni açıklanan GAP Acil Eylem Planı'nda Şanlıurfa'nın aslan payını aldığını anlatan Güvenç şöyle devam etti:
"Açıklanan eylem planı ile Siverek ve Hilvan terfili sulama projesi kitapta yerini aldı bunu da yapacak mıyız Allah'ın izniyle yapacağız. Bunun sonunda ne oluyor halkımız zenginlik ile  tanışıyor. Fuar alanları artıyor, farklı teknolojiler kentimize geliyor. Çiftçimiz olmazsa milletimiz olmaz."
ŞANLIURFA'YA FUAR ALANI KURULUYOR 


 Başkan Güvenç, Şanlıurfa'da sürekli farklı fuarların yapılması için çaba sarf ettiklerini ve Büyükşehir Belediyesi'nin yeni imar planında bununla ilgili planların olduğunu vurgulayarak "İmar planımızda Evren Sanayi ile Organize Sanayi arasında bir alan var, bu alan üzerinde yaptığımız ön çalışmada değerlendirilebileceği fikrine vardık. Ancak sektör tarafları ile görüşüp tartışmaya açtıktan sonra başlayalım diye bir fikrimiz vardı. İnşallah önümüzdeki bir kaç gün içinde ilgili kuruluşlarla orayı gezip yapılacak istişareden sonra düğmeye basarız diye düşünüyorum" dedi.
Vali İzzettin Küçük ise Şanlıurfa'nın son yıllarda çok önemli fuar ve kongrelere ev sahipliği yaptığını söyledi. Kentte huzur ortamın olduğunu herkesin gönül rahatlığı ile kente gelip yatırım yapabileceğini vurgulayan Küçük, fuara katılan tüm firmalara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Güvenç, Küçük ve protokol üyeleri kurdele keserek fuarın açılışını yaptı. Fuarda bulunan standları gezen Güvenç ve beraberindekiler firma sahiplerini tebrik ederek fuarın hayırlı geçmesini temennisinde bulundu.
Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın 11-14 Mart arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.