banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Şanlıurfa'da Kaç Kişi Koronavirüsten Vefat Etti? İşte O sayı...

İlk Vakanın ortaya çıktığı 11 Mart 2020'den beri tüm türkiye'de bugüne kadar vefat eden kişi sayısı 4 Bin 397 olurdu. Koronavirüs salgınında en çok ölüm Türkiye'nin mega kenti olan İstanbul'da gerçekleşti.

İstanbul'da bugüne kadar vefat eden kişi sayısı 2 bin 180 kişi olarak açıklandı. bu sayıs neredeyse Türkiye geneli vefat eden kişilerin yarısını kapsıyor. İstanbulu 264 vefat sayısı ile İzmir'in takip edildiği görüldü.

Yaklaşık 600 bin suriyelinin yaşadığı nufüs ile mega kente dönüşen Şanlıurfa'da bugüne kadar kaç kişinin vefat ettiği hep merak konusun olmuştu. ilk kez açıklanan rakamlara göre 26 mayıs itibariyle Şanlıurfa'da koronavirüs salgınında vefat eden kişi sayısı 15 olarak açıklandı. 

Güneydoğu Bölgeseinde Vefat eden kişilerin sayısı da belirlendi.

Şanlıurfa'nın da içerisinde bulunduğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan şehirlerinbaşında gelen Gaziantep'te bugüne kadar vefat eden kişi sayısı 18 olarak açıklanırken, Gaziantep'i 13 vefat sayısı ile Adıyaman Takip etti. Diyarbakır'da ise bugüne kadar 7 kişi vefat ettiği açıklanırken, Kilis ilinde ise 1 kişinin vefat ettiği açıklandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.