banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfa'da Bediüzzaman anma haftası

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin vefatının 62. yıldönümü vesilesiyle Dünyada ilk defa Bediüzzaman ismiyle kurulan Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı ve YeniAsya Şanlıurfa temsilciği 23-30 mart  Bediüzzaman haftasında Bediüzzaman hazretlerini anıyor ve anlamaya çalışıyor .23 mart 1960 günü sabaha karşı Urfada vefat etmiş ve dergah Camii avlusunda defnedilmişti. 
 vefatının 62. yıldönümü vesilesiyle şehirde hatimler dağıtılıp okunuyor. Akçakkale , Birecik Ceylanpınar başta olmak üzere Şehrin en işlek caddelerine Led ekran ve Bilboardlarda Risalei nur külliyeti ve bediüzzaman said nursi temalı afişler asıldı.
25 Mart Cuma günü Bediüzzaman vakıf merkezinde Bediüzzaman ve Risale i Nur konulu Eğitimci Tahir Ünverdi tarafından seminer verilecek.Çarşamba günü saat 21:00 twitterda Bediüüzamanı dünyaya duyurmaya çalışılacak. Nihayetinde  27 Mart Pazar Günü İstanbul Halkalı’da (Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde) “Bediüzzaman Said Nursi’nin Gelecek Tasavvuru” başlığını taşıyan panel  devam edilecek. 

  Bu nedenle Bediüzzaman “ Bütün Urfa halkına, çoluk çocuğuna ve mezarda yatanlarına her sabah dua ediyorum. Urfa taşıyla toprağıyla mübarektir. Ben çok hastayım. Onlarda bana dua etsinler." sözünü de hatırlamadan geçemeyeceğiz. 

BEDİÜZZAMAN VAKFI VE YENİASYA ŞANLIURFA TEMSİLCİLİĞİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.