banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Urfa Büyükşehir Viranşehir için seferber oldu


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, hafta sonu Viranşehir'e giderek buradaki çalışmaları denetledi. Daire başkanları ile birlikte Viranşehir'in dört bir tarafında devam eden çalışmaları yerinde gören Başkan Çiftçi, çalışmaların aksamaması için tüm ekipmanların ilçe için seferber edileceğini söyledi.
İlçelerde hayata geçirdiği projelerle birlikte yaşam standartlarını daha da üst seviyelere çeken Büyükşehir Belediyesi'nin Viranşehir temasları öncesi esnafla bir araya gelen Başkan Çiftçi, çalışmaları anlattı.
VİRANŞEHİR TERMİNALİ AÇILIŞA HAZIR
Esnaf ziyaretinin ardından Başkan Çiftçi, yapımı tamamlanan Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminaline geçti. Yapımı tamamlanan terminalde incelemeler yapan Başkan Çiftçi, açılışın ise bayramdan sonraki hafta yapılacağını söyledi.
Burada bir değerlendirme yapan Başkan Çiftçi, "Viranşehir terminali Büyükşehir Belediyemizin Meclis Kararı ile BELSAN'a devredildi. Zaten BELSAN bu alanda uzman bir anlayışla hizmet sunuyor. Bayramdan bir hafta sonra terminalimizin resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Yine burada esnafımız için yapılan işyerlerini, kura çekimi ile adalet içerisinde dağıtımını yapacağız. Şirketimiz hakkaniyet açısından hak sahiplerine işyerlerini teslim edecek. Tüm esnafımıza ve Viranşehir halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
BAŞKAN ÇİFTÇİ, AK PARTİ TEŞKİLATI İLE BULUŞTU
Başkan Çiftçi temasları sırasında AK Parti Viranşehir İlçe Başkanlığına da giderek burada partililerle bir araya geldi. Partililerle bir süre sohbet eden Başkan Çiftçi ardından Büyükşehir Belediyesinin ilçe merkezi ve kırsal bölgelerde devam eden çalışmalarını aktardı.
Viranşehir için 2016 asfalt programının başladığını dile getiren Başkan Çiftçi, "1 Kasımdan önce 7 Haziranda göreve geldiğimizde 1 Kasım seçimleri için ilçelerimizde çok yoğun bir çalışma başlatmıştık. 2016'nın programını yapmıştık ve şimdide sezon başladı. Programın uygulamasına başlıyoruz. Artık daha da icraat zamanı diyoruz" şeklinde konuştu.

8 AYDA 150 BİN METREKARE SICAK ASFALT
Viranşehir'de 8 aylık süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın 150 bin metrekarelik sıcak asfalt serimi gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "İlçede yapacağımız 4 prestij caddesinin altyapısını tamamladık. ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz şuan içme suları ve atık suları şebeke hatlarını döşüyor. Ondan sonrada Fen İşleri Daire Başkanlığımız ise Derik Caddesi, Urfa Caddesi, Ceylanpınar Caddesi ve Karacadağ Caddesi olarak bu bölgelerde asfaltlama yapacak. Ardından ise altyapı bittikten sonra bu kez arkadaşlarımız üst yapıda çalışmalarına başlayacak" dedi.
VİRANŞEHİR'E 2 ADET DEV SEMT PAZARI
Konuşmasında Viranşehir'i alt ve üst yapının yanı sıra yaşam alanında da geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Çiftçi konuşmasını şöyle sürdürdü: "Viranşehir'de Bahçelievler ve Hürriyet mahallesinde iki adet semt pazarının temelini attık. Biri bin 850 metre kare diğeri bin 600 metrekarelik bir pazar olacak. Bu mahallelerimizde yapılacak olan pazarlarımız Viranşehirlilere hayırlı uğurlu olsun. Bununla birlikte yine Bahçelievler mahallesinde gençlere yönelik bir spor kompleksi yapıyoruz. Proje ihale edildi ve haftaya da onun temel atımını gerçekleştireceğiz.
Öte yandan Kırsal İşleri Daire Başkanlığımız Viranşehir kırsalında beton, 1. kat asfalt, 2. kat asfalt olarak 112 kilometrelik yol ağı kısmının ihalesini yaptı. Bizim kendi imkanlarımızla asfalt noktasında kısa metrajlı yerlerde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
VİRANŞEHİRLİLER, BÜYÜKŞEHİR'İN İFTAR DAVETİNDE BULUŞTU
Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir'de düzenlediği iftar programında binlerce vatandaşı tek çatı altında bir araya getirdi. İlahi dinletinin yer aldığı programa Viranşehirliler yoğun ilgi gösterdi. Ramazan ayının maneviyatına uygun bir ortamda bir araya gelen Viranşehirliler ezan sesi ile birlikte oruçlarını açtı. Yemeğin ardından yapılan dualarla program son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.