banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

TESCİLLİ MEKAN YAĞMURDAN ÇÖKTÜ

 Belediye Fen İşleri Birimi’ne bağlı ekiplerimiz konuya ilişkin tutanak tutarak, tescilli olan yapı ilişkin gerekli çalışmaların başlatılması için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurdu. 

Halfeti ilçemize bağlı Aşağı Halfeti Mahallesi’ndeki Değirmendere’ye giden yol üzerinde bulunan ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun koruması altında bulunan tescilli yapının duvarı çöktü. Eski bir bina olan ve korunmasına dair herhangi bir önlem alınmayan bina duvarının yağan yağmurdan etkilenmesi sonucu yıkıldığı belirtildi.

 Ekiplerimiz tehlikeye karşı şerit çekti 

Aşağı Halfeti Mahallesi’ndeki en gözde ve gelen turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Değirmendere’ye giden yolda meydana gelen yıkıntıda, bina duvarının taş ve molozlarının yola düşerek kapatması üzerine Belediyemizin Fen İşleri Birimi’ne bağlı ekipler olay yerinde incelemelerde bulundu. Ekiplerimiz yağan yağmurdan etkilenmesi sonucu yıkılan duvar taş ve molozlarının yola kaymasıyla kapanan yol ve halen geriye kalan binada bulunan yıkım tehlikesine karşın ekiplerimiz tutanak tuttu. 

Ekiplerimiz, yaşanacak olası bir tehlikeye karşı çöküntünün yaşandığı alan etrafına güvenlik şeritleri çekti. Ekiplerimiz tescilli olan yapı için tuttukları tutanakları gerekli işlemlerin yapılması için tutanağı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdi. 

Tescilli yapılar tehlike korunmuyor 

Aşağı Halfeti’de buna benzer birçok eski ve tarihi yapı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca koruma altına alınarak tescillenmesine rağmen, herhangi bir restore ve güçlendirme çalışması ise bulunmamakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.