banner2
Öne Çıkanlar Suruç Sanlıurfa Haberleri Aktoprak Spor GAP Arena Stadyumu Şanlıurfaspor Kemal Saraçoğlu Furkan Aldemir 4

Şanlıurfa AGD ve MGV Rabia Meydanına Mescidi Aksa Maketini Kurdular

AGD/MGV Şanlıurfa Şube Başkanı Erol Sönmezsoy, yaptığı basın açıklamasında, "Filistin coğrafyasında 75 yıldan beri devam eden siyonist İsrail zulmü, son zamanlarda özellikle Gazze'de artarak devam etmektedir. Müslüman ülkelerin sessiz kalarak kınama yolunu tercih etmesine rağmen bu zulme dur dememesi, sivil toplum kuruluşlarının sorumluluğunu ortaya çıkarmıştır" dedi.

Sönmezsoy, "İmani ve insani sorumluluklarımızın gereği olarak, toplumu bu konuda duyarlı hale getirmek ve milletimizin mazlum ve mağdur Müslüman kardeşlerinin yanında olduğunu göstermek amacıyla 'Kubbetüssahra' maketini şehrin göbeğine kurduk" diye ekledi.


Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı'nın bu davanın hizmetkârı olduğunu vurgulayan Sönmezsoy, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın Kudüs ve Filistin konusundaki misyonunu her zaman yaşatacağımızı hatırlatmak isterim" ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı adımın, toplumun vicdanında Filistin meselesine dair farkındalık oluşturacağına inandıklarını belirten Sönmezsoy, "Kubbetüssahra" maketinin sembolik anlamıyla da bölgedeki zulme karşı duruşlarını sergilediklerini ifade etti. AGD/MGV Şanlıurfa Şube Başkanı Erol Sönmezsoy'un bu çıkışıyla, şehirde ve çevresindeki bölgelerde Filistin meselesine dair farkındalık ve dayanışma artışı bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.