banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Risalei Nur'un ilk öğrencilerinden Ali Aslan Açıkalın vefat etti

Risale-i Nur hizmetinin Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki önde gelen isimlerinden Hayrat Vakfı hocalarından Ali Aslan Açıkalın (64) hayatını kaybetti.

Bir süredir yakalanmış olduğu amansız hastalık ile mücadele veren Açıkalın dün Abdalağa Mahallesi’ndeki evinde saat 22.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Siverek’e Risale-i Nur hizmetini getiren isimlerden Şeyhmus Ortakaya’nın yakın arkadaşı olan ve yüzlerce çocuğa Kur’anı Kerim ve İslami ilimler öğreten Açıkalın, Hayrat Vakfı’nda hizmetine devam etmekteydi. Açıkalın’ın cenazesi bugün Şeyh Abdulkadir Geylani Camisi’nde kılınacak öğle namazına mütaakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Taziyesi 1 No’lu taziye evinde oturulacak.

Hüda-Par’dan Taziye Mesajı

Hür Dava Partisi Siverek İlçe Teşkilatı, Ali Aslan Açıkalın’ın vefatı ile ilgili bir taziye mesajı yayımladı. Taziye mesajında, “Risale- Nur hizmetinin Siverek'te önde gelen isimlerinden Ali Aslan Açıkalın Hocamızın vefatını öğrenmiş bulunmaktayız. Hocamıza Allah'tan rahmet acılı ailesine ve hizmet arkadaşlarına sabrı cemiller diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.