banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Nevruz Kutlamaları yapılacak mı? 30 gün boyunca herşey yasak!

Nevruz kutlamaları yaklaşırken doğu illerinde toplantı, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması, miting, stant açma ve çadır kurma etkinlikleri yasaklanıyor. Bugün nevruz etkinliklerinin yapılmasını yasaklayan Şanlıurfa Valiliğinden sonra bir yasakta Mardin'den geldi.

Mardin valiliği Mardin ve ilçelerinde 30 gün boyuncu her türlü toplantı, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması, miting, stant açma ve çadır kurma gibi etkinliklere yasak getirdi

Mardin Valiliği, il genelinde 30 gün boyuncu her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinliklerin yasaklandığını açıkladı.

Son dönemlerde yaşanan olaylar ve alınan ihbarlar nedeniyle söz konusu yasak kararının alındığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “İlimiz genelinde ilçeler dâhil olmak üzere ‘Anayasanın 34. Maddesi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 10-17-23-32. Maddeleri ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair yönetmeliğin 5. Maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi kanunu 11/A ve 11/C’ maddeleri gereği 15 Mart 2016 tarihinden itibaren 30 gün boyunca her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, stant açma, çadır kurma vb. etkinliklerin yasaklanmasına karar verilmiştir.” (M. Salih  Keskin – İLKHA)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.