banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mide Tüp Haline Getirilip Yemek Borusuna Bağlandı


Yapılan başarılı operasyon ile açıklama yapan Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Halil TÜRKAN,
    Hastamız 49 yaşında Myastenia graves (kas hastalığı ) nedeniyle takipli olan hastamız son 2(iki) yıldır gittikçe artan yutma güçlüğü ve katı gıdaları yutarken oluşan takılma hissi nedeniyle, cerrahi onkoloji polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkik ve görüntülemeler sonucunda yemek borusu kaynaklı tümörün olduğunu tespit ettik ve ameliyat kararı aldık. Ameliyatında yemek borusu ve midenin bir kısmını tümörlü kısımla birlikte çıkararak kalan mide kısmını tüp haline getirip yemek borusuna bağladık. Ameliyat sonrasındaki süreci gayet iyi ve sorunsuz geçiren hastamızın 7. günde sıvı gıdalarla beslenmesine başlandı. Şimdi katı gıdalarla da beslenebilen hastamızın ameliyat öncesi oluşan takılma hissinin tamamen kaybolduğunu ve rahat şekilde beslendiğini gördük.
     Bu hasta nezdinde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde yemek borusundan kaynaklı kanser ameliyatlarının başarıyla yapılabildiği gibi mide, kalın bağırsak, pankreas, karaciğer yumurtalık ve rahim kanseri ameliyatları da başarıyla yapılmaktadır.  Onkoloji hastalarının hastanemiz bünyesinde hizmet veren girişimsel radyoloji, gastroenteroloji, cerrahi onkoloji, patoloji, tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisi hocalarımız tarafından oluşturduğumuz onkoloji ekibi tarafından tanı ve tedavileri başarıyla yapılmaktadır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.