banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Urfa Urfa Haberleri Urfa Haber

MADDE BAĞIMLISI GENÇLER PROJE İLE KURTULDULAR


Akçakale Kaymakamlığının başlatmış olduğu ve Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğünün de desteklediği proje madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilmesi ve hayata kazandırılma projesi başarıyla bitti.

26 Ocak 2015 tarihinde başlayan bu proje ile yaklaşık 30 genç kötü alışkanlıklardan kurtulması ve meslek edindireme kurslarıyla birlikte çalışmanın para kazanmanın bilincine vardırılması sağlanmaktadır.
Bu projede bir Emniyet görevlisi, Din görevlisi, Sağlık görevlisi, Sosyal Yardımlaşma görevlisi, Spor ve Eğitimci görevlisi İlçe Tarım ve Gıda Hayvancılık olmak üzere toplam altı personel görevlendirilmiştir.
Akçakale Kaymakamlığı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor salonunda yapılan tören ile gençlere sertifikaları ilçe Kaymakamı Eyüp FIRAT tarafından verildi.
Akçakale Kaymakamı Eyüp FIRAT; “ Özellikle madde bağımlılarına yönelik mesleki kurslar vererek onları topluma kazandırmaya çalıştık. Eğitimleri süresince onlara ücret ödedik. Proje son derece önemli bir proje diyen Kaymakam FIRAT, Bu gençleri Akçakale ye kazandırmak son derece önemliydi. Bu kazandırılan proje sadece Şanlıurfa da değil Türkiye de bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

Kaymakam FIRAT; İnşallah benzer projelerle Akçakale de bu illete kapılan tüm gençlerimizi kurtarmak için seferber olacağız. Dedi.

Daha sonra İlçe Kaymakamı Eyüp FIRAT tarafından madde bağımlılarını hayata kazandırma projesinde görev alan personele başarı belgesi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.