banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

KURTULMUŞ; 'HAKİKATEN OLAY İLGİNÇTİR'

Suruç'taki patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da bir askerin hayatını kaybettiği saldırıyı da hatırlatarak "Türkiye'de birileri, kaos yaratmak için eş zamanlı olarak düğmeye basmış olabilirler." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç'ta yaşanan bombalı saldırıyla ilgili son durumu açıkladı. Saldırıda şimdiye kadar 31 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 32 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü belirten Kurtulmuş, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, önemli ipuçları elde edildiğini ancak saldırıyı gerçekleştirenin kimliğinin henüz netleşmediğini belirterek, bilgiler kesinleştikçe basınla paylaşacaklarını söyledi.

Saldırının zamanlamasıyla da dikkat çekici olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Bu olayın arkasında ne varsa kim varsa aydınlatılacaktır. Tüm ipuçlarını değerlendiriyoruz. Bu tüm Türkiye'nin ortak meselesidir. Tüm Türkiye'nin acısıdır. Terörün, dili, dini ırkı olmaz. Hep beraber terörün karşısında durmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Bazı çevrelerce yanlış bir algı yönetimi yapılmaya çalışıldığını belirten Kurtulmuş, fısıltı gazetesiyle Türkiye'nin bazı terör gruplarına destek verdiği söylentisi yayıldığını söyledi. Bunun haksız bir iftira olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye'de birileri, kaos yaratmak için eş zamanlı olarak düğmeye basmış olabilirler. Vatandaşlarımızın hep beraber bu hain tuzaklara karşı bir kere daha, bir vatan evladı olarak herkesten istirham ediyorum. Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Terör saldırısında ölenlerin öldürülenlerin hepsi bizim insanımızdır. Teröristler de kim olurlarsa olsun bizim düşmanımızdır. Çünkü cani ve zalim bir şekilde adam öldürmüşlerdir. İnsanlar arasında şu terörist, bu terörist diyerek asla ayrım yapmayız."dedi.

Saldırının aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Kurtulmuş, en ufak bir bulgunun değerlendirildiğini ve olayın arkasında ne varsa aydınlatılacağını ifade ederek, "Kimlikler ortaya çıktıkça da bu kimliklerin irtibatları, bunların hepsi detaylı bir çalışmayla, ne varsa bunların hepsi aydınlatılacaktır." dedi.

Terörün dini diyaneti meşrebi ve siyasi kanaati olmayacağını dile getiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörist insanlık düşmanıdır. Gerçekten halkımızın düşmanı olan bu terörist gruplara karşı bütün halkımız el ele vererek ancak bu teröristlerin istedikleri sonuçları önleyebiliriz. Hepimizin bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakarak ortak bir yerde buluşmamız lazım. O da hayatta kalma hakkını korumaya dönük olarak, terörün karşısına bir mesafe koymak durumundayız.

Detaylar kesinleştikçe paylaşmaya devam edeceğiz. Elimizdeki teknik bilgiler bunlardır. Basın mensuplarımızdan da destek bekliyoruz."  (İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.