banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Taşlıdere Şanlıurfalı

Kumarhane malzemesi satıyor, sonra ihbar ediyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Savcılığı'nca gerçekleştirilen Susurluk skandalının önemli isimlerinden Sami Hoştan liderliğindeki kumar çetesine yönelik operasyonda kumar malzemesi satan bir tüccarın yaptıkları polisleri bile şaşkına çevirdi.
Kenan Karabulut isimli kişi malzeme satmak için kumar yerlerini, kendisi ihbar ediyordu. Böylece kârına kâr katıyordu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı kumar faaliyeti yürüttükleri tespit edilen Sami Hoştan, Ali Fevzi Bir ve polis ile zabıtalarında aralarında bulunduğu 37 kişiyi gözaltına aldı.
POLİSLE ANLAŞMALI
Soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin, kumar oynatılan yerleri polislere ihbar ettikleri, polisten aldıkları bilgileri de şüphelilere bildirdikleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan Kenan Karabulut'un yaptıkları ise polisleri bile şaşkına çevirdi. Kenan Karabulut malzeme satmak için kumar oynatılan mekanları polise kendisi ihbar ediyordu. Ardından da aynı mekanlara yeniden kumar malzemleri satıyordu.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru M. Y., operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden Kenan Karabulut ile telefon görüşmeleri önüne konulması üzerine ilginç şeyler anlattı. Şüpheli polis memuru M. Y., "Kenan ile başka bir polis arkadaşım tanıştırdı.Bu kişi kahvehane ve kumar oynatılan yerleri oralara malzeme sattığı için iyi biliyordu. Bize kumar oynatılan yerleri ihbar ediyordu. Baskın sonucu kumar malzemelerine el konuluyordu. Kumar oynatan yerler yeniden kumar malzemesine ihtiyaç duyuyordu. Kenan karabulut da tekrardan kurmar malzemesi satıyordu" dedi.
BASKINLARI HABER VERİYOR
Teknik takip sırasında Kenan Karabulut'un polisten aldığı bilgileri de Susurluk skandalının tanıdık simalarından Sami Hoştan'ın kardeşi Sedat Hoştan'a ulaştırdığı anlaşıldı. Yani Kenan Karabulut, aynı zamanda polislerle tanışıklığını kullanarak yapılacak baskınları Sami Hoştan çetesine ulaştırıyor, buradan da yolunu buluyordu.
Kenan Karabulut, organize şubedeki 17 sayfalık ifadesinde de polislerle işbirliğini yaptığını kabul etti. Polis baskını ardından basılan kumarhanelere malzeme sattığını söyleyen Karabulut savcılıkta bu ifadesini reddetti. Karabulut serbest bırakıldı.
Nazif KARAMAN'ın Haberi
SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.