banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Kozinoğlu'nun ölüm raporu, şüpheleri artırdı!
Raporda “Kozinoğlu saat 19.10’da ex (ölü) halde getirilmiştir” dendi.  Bakanlık, Kozinoğlu’nun 59 dakika sonra kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen saat 19:30’da yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.
Savcılık, Adli Tıp ve aile Kozinoğlu'nun ölümüne şüpheyle bakıyor. Spekülasyona yol açmamak için herkes 'kesin otopsi'yi bekliyor.
Odatv davasında “gizli istihbarat belgelerini sızdırmak”la suçlanan, 10 Mart 2011’den bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan MİT Asya Sorumlusu Kozinoğlu’nun ölümündeki sır perdesi dün de aralanmadı.
Adalet Bakanlığı, Kozinoğlu’na yönelik darp, çarpma ve fiziksel mücadele bulgularına rastlanmadığını belirttiği açıklamasında “Ambulans saat 19.15’te hastaneye giriş yapmış, acil doktoru ve dahiliye uzmanının tüm müdahalelerine rağmen Kozinoğlu saat 19.30’da yaşamını yitirmiştir” ifadelerine yer vermişti.
HASTANEYE GELMEDEN ÖLDÜ
Silivri Devlet Hastanesi’nin raporu ise Bakanlığın açıklamalarını yalanlıyor. Hastane raporunda “Kozinoğlu, hastanemize 19.10’da ex (ölü) halde gelmiş, müdahalelere cevap vermemesi nedeniyle 19.30’da ex (ölü) kabul edilmiştir” ifadeleri yer aldı. Raporda, Kozinoğlu’na 25 dakika CPR (kalp ve akciğer canlandırması) yapıldığı da belirtildi. Kozinoğlu’nun ölüm nedenine ilişkin ailesine şu ana kadar bir rapor verilmedi.
İDRAR VE GAZ SIVISI İNCELENECEK
Adlî Tıp Kurumu, Kozinoğlu’nun kan, idrar ve göz sıvısı gibi vücut sıvılarında toksikolojik inceleme yaparak, ilaç veya zehirli herhangi bir madde olup olmadığını araştıracak, organlarına ilişkin histopatolojik tetkiki yapacak. Kozinoğlu’nun kesin ölüm nedeninin en erken iki ay içinde açıklanması beklenirken, Taraf ’a konuşan Adlî Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bu tür ‘şüpheli ölüm’lerden sonra yapılan muayenelerde mutlaka bir gözlemcinin bulunması gerektiğini söyledi. Bu arada Kozinoğlu’nun eşi Yeşim Kozinoğlu ve oğlu Özer Kozinoğlu, avukatları Tuğçe Duygu Köksal ile birlikte dün savcılığın izniyle Kozinoğlu’nun oda arkadaşı Ergenekon tutuklusu Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’la görüştü. Görüşme sonrası avukat Köksal “Yarın (bugün) cenazemiz kalkacak. Resmi açıklama definden sonra yapılacak’’ dedi. Kozinoğlu’nun cenazesi Selimiye Camii’nde öğle namazını müteakiben kaldırılacak.
EŞİNİN TALEBİ
Adli Tıp Kurumu’nun Kozinoğlu için makroskopik incelemenin ardından yapacağı ‘microskobik inceleme’ aslında bu tür ani ölümlerin tümü için yapılıyor. Ancak Kozinoğlu, kamuoyunun yakından tanıdığı ve tartışmalı bir isim olduğu için bu konuda daha hassas davranılacak. İleriki yıllarda otopsi ile ilgili herhangi bir tartışmalı durum oluşmaması için Kozinoğlu’nun otopsi incelemesinin görüntüyle kayıt altına alındığı da gelen bilgiler arasında.
Eşi Yeşim Kozinoğlu ile oğlu Özel Kozinoğlu’nun da Kaşif Kozinoğlu’nun ani ölümüne şüpheyle yaklaştığı öğrenildi. Yakın çevresine bu ‘şüpheyi’ dile getiren Yeşim Kozinoğlu, avukatı vasıtasıyla Adli Tıp’a ‘Ölümle ilgili şüphelerinin bulunduğu’nu ve cenazenin ‘detaylı bir incelemeye tabi tutulması’ isteğini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.