banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale


Başkan Güvenç beraberinde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Suruç ilçe Başkanı Mehmet Yavuz,  ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte ilk olarak ilçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi'yi ziyaret etti.

Başkan Güvenç ve beraberindekiler  ardından Suriye Sınırındaki Yumurtalık bölgesini gitti yetkililerden bilgi aldı.
Güvenç daha sonra bölgede yayın yapan ulusal kanallara gündemi değerlendirdi.

Güvenç, "Bölgedeki etnik çatışmaların, uluslararası operasyonların sona ermesi gerektiğini düşünüyoruz. Altını tekrar çiziyorum Türkiye'den oraya geçiş falan söz konusu değildir. Kobani'den gelenler de Telabyat'tan gelenler de bizim akrabalarımız. Kanını kanımız sayıyoruz" dedi.

Başkan Güvenç, Şanlıurfa üzerinden Türkiye'ye sığınan tüm mültecilere Büyükşehir olarak yardım el, uzattıklarını vurgulayarak  şunları kaydetti.

"Şuan Kobani sınırında bekleyen kardeşlerimize 10 bin adet su, 2 bin 500 adet gıda maddesi ve çeşitli ihtiyaçlar dağıtıldı. Öncelikli olarak bu acıları üzüntüleri paylaştığımızı belirtmek istiyorum. Asla tasvip etmiyoruz. Sivil hedeflerin vurulmasını kimden gelirse gelsin kabul etmiyor kınıyoruz. Sınırın öbür tarafında operasyonlar yapılıyor. Fakir köylü insanlar ölüyor. Arap veya Kürt olmasının hiçbir farkı yok. Hepsi Müslüman, insan, bütün saldırıları aynı şekilde karşıyız. Bölgedeki etnik çatışmaların, uluslararası operasyonların sona ermesi gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan insani yardım ulaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

KOBANİ'DEN GELENLER DE TELABYAT'TAN GELENLER DE BİZİM AKRABALARIMIZ KANINI KANIMIZ SAYIYORUZ

Güvenç, "Altını çizerek söylüyorum: Kobani'den gelenler de Telabyat'tan gelenler de Urfalı hemşerilerimizin akrabaları. Bizim akrabalarımız. Kanını kanımız sayıyoruz. Bütün dünyaya artık bu operasyonlar bitsin diyoruz. İnsanlık dramı yaşanıyor" dedi.

TÜRKİYE'DEN ORAYA GEÇİŞ FALAN SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Güvenç, "Bize sığınanlara ayrım yapmadan yardım ediyoruz. Bu anlamsız çatışmaların bitmesini umuyoruz. Kimse istismar etmeye kalkmasın. Operasyonların bizim insanımıza faydası yok. Sınır her iki tarafına da faydası yok. İnsan kanı akıyor. Yaramız, üzüntümüz büyük. IŞİD'in bir saldırı yaptığını biliyoruz. Türkiye'den oraya geçiş falan söz konusu değildir. Altını tekrar çizdiğim konu Türkiye bu tür işlere izin vermez. Biz rahatsızız. Akan kanın durmasını istiyoruz. Yaraları sarmaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.