banner2
Öne Çıkanlar Suriye ilçe Başkan Diyarbakır Urfa Haber

Kızlı-erkekli partiye habersizce  sponsor gösterildiler

Bingöl Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürüten ‘Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin, üniversite öğrencilerine yönelik yapmayı planladığı programın afişlerinde ismi geçen sponsorların durumdan habersiz olduğu ortaya çıktı.

Bingöl’de özel bir otelde gençlik şöleni adı altında yapılması planlanan programın afişlerinde ismi geçen bazı sponsorların, söz konusu durumdan habersiz olduğu ortaya çıkarken,

sponsorlardan duyarlı bazı firmalar, “Kızlı-erkekli programa sponsor olamayız” diyerek duruma sert tepki gösterdi.

Düzenlenmesi planlanan kızlı-erkekli partinin  afişinde  ismi geçen Nur AVM yetkililerinden Vahap Danış, “İşyerimizin ismi söz konusu afişte tarafımızdan onay alınmadan, habersiz bir şekilde, kendilerine faydamız olur düşüncesiyle sponsor olarak lanse edilmiştir” diyerek duruma sert tepki gösterdi.  

İsimlerinin kendilerinden habersiz bir şekilde yazıldığını belirten Danış, afişleri hazırlayanlara sert tepki göstererek, durumun tekrarlanması durumunda ise konuyla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

“Kızlı-erkekli program yapanlar, iyi niyetimizi suistimal etmişlerdir”

Danış,  konuşmasına şöyle devam etti: “Saygı değer müşterilerimiz ve kamuoyuna duyurulur. 14.Aralık Pazar günü Grand Berti Otel’de yapılması planlanan ve Bingöl üniversitesi öğrencilerine yönelik gençlik şöleni adı altında bir program düzenleneceğini öğrendik.  20 yıldır aynı yerde hizmet vermekte olan, kalitesi prensiplerinden hiç bir zaman ödün vermeyen müessesemiz, bahsi geçen bu etkinlikte bazı kesimlerce adab-ı muaşerete uygun olmayan ortamlara zemin hazırlayan ve ahlaki yönü zayıf olan bu tarz etkinlikte, sponsorluk yapıyormuş gibi gösterilmek istenmiştir. Bilinmesini isteriz ki, müessesemiz yapılması planlanan etkinliğe üniversite öğrencilerinin etkinliği olması vesilesiyle Bingöl ili adına, Bingöllü bir esnaf olarak, sadece gıda yardımında bulunmuş ve söz konusu programın afişi ise, tarafımızdan onayı alınmadan habersizce, öğrencilerin, bizlere faydası olur düşüncesiyle sponsor gibi gösterilmiştir. Daha önceki dönemlerde de birçok STK, Kamu Kurum Kuruluşları ve öğrenci gruplarına olması gereken edep çerçevesinde hizmetlerde bulunulmuştur. Ancak ne geçmiş, ne de içinde bulunduğumuz dönemde ahlaka ve İslam’a uygun olmayan, tarafımızdan onayı verilmeyen, hiçbir etkinliğe sponsor olmayacağımız gibi, duyurusunu yaptığımız bu konu hakkında da aksi hareket eden kesimler hakkında da hukuki süreci başlatacağımızı duyururuz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.