banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Kıt İmkanlar mazeret olmadı, proje ile işi halettiler

Aslan payını Büyükşehir Belediyelerinin aldığı Mahalli İdarelere sunulan gelirlerden nasibini alamayan küçük belediyeler imkansızlık içinde kıvranırken, Şanlıurfa’nın Harran İlçe Belediyesi’nde maddi sıkıntılar hizmete engel olamadı. Diğer emsal belediyeler gibi yeterli gelire sahip olmayan Harran İlçe Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel varlığını da iyi değerlendirip kaynak arayışına giren Başkan Mehmet Özyavuz’un çabalarıyla bütçesini aşan hizmetleri gerçekleştirdi. 

Kıbrıs Gazisi Belediye Başkanı

1974 yılında yapılan 1. ve 2. Kıbrıs Barış Harekâtlarına katılan “Gazi” Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Bakanlıklardan aldığı destek ve kalkınma ajanslarına sunduğu projeleriyle Harran’ın köy görüntüsünden çıkartıp, modern bir ilçe hüviyetine kazandırdı.

Harran ilçe olmadan önce yıllarca muhtarlık yapan, Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği kurucularından, eski il genel meclis üyesi olan Mehmet Özyavuz, 2009 yılında Belediye Başkanı seçildikten sonra yaptığı çabaları anlattı.

 Araç parkı oluşturuldu

Belediye Başkanı seçildiğinde eski model iki üç minibüs ile bir iki küçük arabadan başka araçları olmadığını belirten Özyavuz, “Belediyemiz tamamen çökmüş durumdaydı. Hurda denebilecek birkaç araçtan başka bir şeyimiz yoktu. 7 tane son model kamyon, 2 vidanjör aldık,iki yükleyici kazıcı aldık. Bir de itfaiye aracı aldık. Bu araçlarımızı vatandaşın hizmetine sunuyoruz.”dedi. 

Harran'ı kıraç görüntüden kurtarıyor

Harran’ın kıraç görüntüden kurtarmak için ağaçlandırma çabalarına girdiklerini kaydeden Özyavuz, “Turistlerin yoğun olarak geldiği kentimizi daha modern ve yeşil bir ortama kazandırmamız gerekiyordu. Bu nedenle şimdiye kadar Harran’a yapılmamış bir hizmeti gerçekleştirdik. 120 bin fidan ektik. 4-5 yıldır en fazla ağırlığımızı ilçenin yeşile bürünmesi için veriyoruz. “ diye konuştu. 

Kalkınma Ajanslarıyla işbirliğine gitti

Harran için önemli kültür, tadilat ve dönüşüm projeleri gerçekleştirmede maddi yetersizlik engelini de Kalkınma Ajansları ve Kaymakamlıkla işbirliği yaparak çözdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, “Bizim borçlarımız nedeniyle Kaymakamla ortak olarak Kalkınma Ajanslarına proje sunduk. Projelerimiz kabul edilince, hizmetin de yolu açıldı.” İfadelerini kullandı. 

Hizmetin önünde engel tanımıyoruz

“Hizmet etmek isteyenin önünde hiçbir şey engel değildir” diyen vizyon sahibi Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, “Harran için çok güzel projelerimiz var. Bunlara son şekillerini verip Bakanlıklara ve Kalkınma Ajanslarına sunacağız. Tarih ve kültür şehri Harran’ı hak ettiği modern ve turistik görüntüye kavuşturmak için engel tanımayacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.