banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

KAYA; “PAKETLE İŞSİZLİK AZALACAK”


Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan  İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nin Şanlıurfa’ya ve tüm Türkiye’ye hayırlı olması dileklerinde bulunan Başkan Kaya, paketin bir an önce hayata geçirilmesini temenni ettiklerini  belirtti.
 
Özellikle; Özel sektör işyerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programı'nda çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücretinin ödenmesi ve işverenin kursiyer için yaptığı harcamaların vergi matrahından düşürülmesinin işsizlere hem iş hem de eğitim verilmesi anlamında oldukça yararlı olacağını da aktaran Başkan Kaya; “Şanlıurfa’nın genç nufüsu oldukça fazla ve toplum yararına çalışma kapsamında ilave olacak 120 bin istihdamın hem Urfa’da hem de Türkiye genelinde işsizliği azaltacağını düşünüyorum.” dedi.

Kadın girişimcilerin finansman erişimlerinin kolaylaştırılmasıyla birlikte gerek Şanlıurfa’da gerekse Güneydoğu’da kadın girişimci sayısının artacağını ve bununla birlikte kadınların iş olanaklarının artacağını da ifade eden Başkan Kaya, yeni yatırımcıya daha fazla desteğin verilmesi ile birlikte gelişmekte olan Şanlıurfa’ya daha fazla yatırımın yapılması için teşvik edici olduğunu ve Şanlıurfa ekonomisinin daha da canlanacağını böylelikle Şanlıurfa’nın daha da kalkınacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.