banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

KARAKÖPRÜ KIRSALINDA KADINLAR EL EMEĞİ HALILAR ÜRETİYOR

Karaköprü Belediyesinin kırsaldaki vatandaşların kalkınması için kazandırdığı hizmetlerden biri olan Hamurkesen Mahallesi Halı Dokuma Merkezinde kırsalda yaşayan kadınlar hem üretim yapıyor hem de para kazanarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Karaköprü Belediyesinin GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sanayi Bakanlığı iş birliğiyle yaptığı 'Maharetli Hanım Eller' projesiyle ilçeye bağlı Hamurkesen Kırsal Mahallesine kazandırılan halı dokuma merkezinde kadınlar el emeği, göz nuru halılar üretiyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin girişimleriyle gerçekleştirilen projede özellikle dezavantajlı kesimlerin ve kadınların çalışması, üretim yapması hedeflenirken, burada kadınlar halı dokuma mesleğini öğrenirken, bir yandan da boş zamanlarını değerlendirerek para kazanıyor.

Kadınların ürettiği halılar anlaşmalı firma tarafından teslim alınarak yurt içinde ve yurt dışın da satışa sunuluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2 yıl önce

emeği geçenlere teşekkürler