banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik Türkiye

ŞEHİTLER ADINA SURİYE’YE YARDIM TIRI GÖNDERİLDİ

Karaköprü Belediyesi ve Hayrat Yardım Derneği tarafından toplanan yardım tırlarına terörle mücadelede şehit düşen polis ve askerlerin isimleri verildi. Başkan Baydilli, “Kötünün karşısında, iyinin her zaman yanında olacağız” dedi.

Karaköprü Belediyesi ve Hayrat Yardım Derneği Şanlıurfa Şubesi savaşta mağdur olan Suriye halkına 2 yardım tırı gönderdi. Gönderilen 2 yardım tırına terörle mücadelede şehit düşen Şanlıurfalı asker Uzman Onbaşı Sedat Sağır, Şanlıurfalı şehit polis Abdulkadir Oğuz ve Şırnak’ta şehit olan Bitlisli özel harekatçı Veysi Kakı adı verildi.

Belediye bahçesinde düzenlenen programa; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik, İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Osman Gerem, Hayrat Yardım Derneği Şanlıurfa Şubesi İl Temsilcisi Faysal Vuran, Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve terör şehitlerinin yakınları katıldı.

Programda konuşan Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa İl temsilcisi Faysal Vuran, “Doğu’da yaşanan olaylarda vefat eden, şehit olan bütün kardeşlerimizi, 3 şehidimizin şahsında rahmetle yad ediyorum. Cenabı hak başta bu 3 şehidimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin” dedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise, Dünya var olduğundan bu yana hak ve batıl savaşının her zaman olduğunu söyledi.

Şer güçlerin Türkiye’yi karıştırmak istediğine vurgu yapan Başkan Metin Baydilli, “Bugün bile Dünya’nın dört bir tarafında hak ve batıl savaşı mevcuttur. Türkiye’nin birliğini beraberliğini bozmak isteyen şer güçler her zaman olduğu gibi şuanda da Türkiye’yi karıştırmak istiyor. Biz Anadolu olarak her zaman bunların karşısında durmuş ve birlik beraberliğimizle bunların yapmak istedikleri oyunları bozmak için mücadele ediyoruz. Tabi burada en büyük iş kamu kuruluş ve STK’lara düşüyor” dedi.

“Kötünün karşısında iyinin her zaman yanında olacağız” diyen Başkan Metin Baydilli, “Hayrat Vakfı yanı başımızdaki Suriye’nin iç savaşında perişan olan vatandaşları düşünerek onlar için yardım tırı düzenlemiş. Bu tırlarımıza bizim Türkiye’miz için şehit olan çok değerli ve kıymetli ve bugün şahadet mertebesine ulaşmış ve cennete olan 3 tane kardeşimiz için bu tırı yapmış. Veysi Kakı, Abdulkadir Oğuz ve bizim Karaköprü ilçemizde bağlı Mehmetçik mahallemizdeki Sedat Sağır kardeşimiz için yapılan bu yardım inşallah Suriye’de yerine ulaşacak. Biz bu konuda mutluyuz, umutluyuz. Birlik beraberlik içerisinde her zaman için biz bu mücadeleyi vereceğiz. Kötünün karşısında iyinin her zaman yanında olacağız. Bu yardım tırlarının toplanmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler için dua okundu.

 

Anahtar Kelimeler:
Karaköprü Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.