banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Karaköprü bir ilki başlattı

 sloganı kapsamında gelecek nesillere daha temiz bir çevre bilinci aşılamak için Karaköprü Belediyesi farkındalık oluşturmak için bir proje başlattı. Bir Alış veriş merkezine konulan geri dönüşüm kutularının önüne bırakılan pet şişeyi geri dönüşüm kutusuna atan kişi alkışlar eşliğinde ödüllendirildi.

Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü Belediyesi çevre konusunda toplumsal bilinci arttırıp, farkındalık oluşturmak için farklı bir uygulama başlattı. İlçenin Esentepe mahallesinde bulunan bir alış merkezinde geri dönüşüm kutularının önüne bırakılan pet şişe gizli kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

PET ŞİŞEYİ ATTI ALKIŞ YAĞMURUNA TUTULDU

Geri dönüşüm kutusunun önüne bırakılan pet şişeyi bazı vatandaşlargörmezden gelirkenİsmail Köprübaşı isimli bir vatandaş yerdeki pet şişeyi alıp geri dönüşüm kutusuna attı. İsmail Köprübaşı’nın pet şişeyi atması ile birlikte bir anda ortaya çıkanKaraköprü Belediye Başkanı Metin Baydillive Belediye personelleriİsmail Köprübaşı’nı alkışladı.

İsmail Köprübaşı şaşkınlığını gizleyemezken, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, örnek davranışından ve geleceğe sahip çıkmasından dolayı İsmail Köprübaşı’na teşekkür ederek Karaköprü Belediyesinin şapkasını ve hediye takdim etti.

GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI OKULLARA DAĞITILIYOR

Bu arada Karaköprü Belediyesi “Geleceğimizi çöpe atmayalım” sloganı ile başlattığı projeyi okullara da yaymaya başladı.

Proje kapsamında hazırlatılan geri dönüşüm kutuları ilçede bulunan tüm okullara dağıtılıyor. Okullara dağıtılan geri dönüşüm kutularıyla kullanılmayan ambalaj atıkları ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Ayşegül Kaman Anadolu lisesinde, geri dönüşüm kutularının dağıtımına katıldı.

Başkan Baydilli burada bir sınıfa girerek öğrencilere geri dönüşümün insan hayatına ve ekonomiye katkısı hakkında bilgiler verdi.

Karaköprü Belediyesi olarak geri dönüşüme katkı sağlamak için kollarını sıvadıklarını ifade eden Başkan Baydilli, “Tüm dünyamızın sorunu haline gelen geri dönüşüm, Türkiye’miz içinde ekonomik anlamda ve doğal anlamda çok önemli bir sorun… Karaköprü Belediyesi olarak bizde doğal anlamda doğayı korumak, ekonomi anlamda gerek Karaköprü’müze ve gerekse Şanlıurfa’mıza katkı sağlamak amacıyla geri dönüşüm kutuları hazırlatıp bunları tüm okullarımıza ve kamu kuruluşlarımıza dağıtıp geri dönüşüme katkıda bulunmuş olacağız” dedi.

BAŞKAN BAYDİLLİ: “BİZİM AMACIMIZ HER ZAMAN İÇİN İNSANLARIMIZA HİZMET ETMEK”

“Geri dönüşüm sadece Şanlıurfa’mız için değil tüm dünya için önemlidir” diyen Başkan Baydilli, “Bizim amacımız her zaman için insanlarımıza hizmet etmek daha güzel bir Karaköprü oluşturmak. Bizde bu konuda bugün Ayşegül Kaman Anadolu lisesindeyiz. Öğrencilerimize geri dönüşüm hakkında bilgiler verdik. Onlarda bize geri dönüşümde katkı sağlayacaklarının sözünü verdiler. İnşallah hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde geri dönüşüme katkıda bulunacağız. Bu projemizi Şanlıurfa’da ki tüm okullara yayacağız” diye konuştu.

Başkan Baydilli daha sonra okul bahçesinde toplanan öğrencilerle birlikte hep bir ağızdan “Geri dönüşüme katkıda bulunuyoruz” sloganını ile geri dönüşüme katkıda bulundular.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.