banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Son Dakika-Jandarma taburuna saldırı, ölü ve yaralılar var

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bulunan jandarma taburuna bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı.


Dicle'de jandarma taburu önünde 21.45 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddeti tüm ilçede hissedilirken 3 kilometre alandaki bazı ev ve işyerlerinin camlarının kırıldığı, jandarma taburuna ait lojmanların da zarar gördüğü ifade edildi.

Patlamanın, bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucunda meydana geldiği belirtilirken, patlama sonrası tüm ilçede elektriklerin kesildiği ve yoğun çatışmaların yaşandığı öğrenildi.

Patlamada, aralarında sivillerin de olduğu 26 kişi yaralanırken, ağır yaralı bir asker hayatını kaybetti. Yaralılardan bazıları Dicle Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken bazılarının da Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Öte yandan patlama sonrası Dicle- Hani karayolunda alınan güvenlik önlemlerinde durdurulmak istenen bir araç polise ateş açtı. Saldırıda 3 polis yaralanırken saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.