banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

İşte bayram'da sokağa çıkma yasağının detayları

Türkiye 23 Nisan, 1 Mayıs ve 19 Mayıs’tan sonra bir bayramını daha corona virüsü yüzünden evinde geçirecek.

Dünkü Kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23-24-25-26 Mayıs’ta 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

96 SAAT SÜRECEK

Corona virüsü salgını mücadele kapsamında alınan 96 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması kararıyla ilgili genelgenin İçişleri Bakanlığı tarafından yarın 81 ilin valiliklerine gönderilmesi bekleniyor.

23 Mayıs Cumartesi gününe denk gelen arefe gününden, bayramın son gününe denk gelen 26 Mayıs Salı gecesi 00.00’a kadar sürecek sokağa çıkma yasağı önceki kısıtlamaların aksine Türkiye’nin 81 kentinde uygulanacak.

65 VE YAŞ ÜSTÜLER İÇİN YENİ SAAT DİLİMİ

24 Mayıs Pazar’a denk gelen bayramın birinci gününde, 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma serbestisi sürecek. 65 yaş ve üstü vatandaşlar için pazar günleri 12.00-18.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma izninin zaman dilimi bayram dolayısıyla değiştirildi. Yeni saat diliminin 14.00-20.00 olduğu dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

HANGİ DÜKKANLAR AÇIK OLACAK?

Bakkal, market, kasap ve tatlıcı dükkanlarının da 16-17-18-19 Mayıs tarihleri arasındaki kısıtlamadaki gibi son iki günde belli saatlerde (10.00-16.00) açılması öngörülüyor.(RHA AJANS)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memet 4 yıl önce

İşte bayram'da sokağa çıkma yasağının detayları
Başlıkla haberin hiç alakası yok zaten haberde yazılan bilmeyen yok herhangi detay yok yani şuan son olarakta 1 ay önceki sokağa çıkma yasağına benzeyeceğini öngürmüşsünüz..öngörü ile haber