banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

İsrail yaz başında İran'a saldıracak!
İngiliz Daily Telegraph gazetesinin iddiasına göre İsrail, İran'a yaz başında saldıracak.
İran’ın nükleer programına ilişkin son BM raporu taşları yerinden oynattı. ABD Başkanı Obama ve Rus mevkidaşı Medvedev, APEC zirvesinde “İran’ı şımartmamak” konusunda anlaştı. Bu arada ABD’nin İsrail’den “İran’a tek başına saldırmama garantisi” istediği, fakat alamadığı öne sürüldü.
Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi Hawaii’de yapıldı. ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev’in bir saat yapılması planlanan ikili görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Rus haber ajansı RİA, ağırlıklı olarak İran’ın nükleer programının konuşulduğu görüşmenin, “önemli bir dönemde saat ayarı” niteliği taşıdığını duyurdu. Zirve sonrası Obama, “İran konusunda ortak tavır almak için anlaştık. Uluslararası topluluğa karşı sorumluluklarını yerine getirene kadar üzerlerine gideceğiz” dedi. Rus medyasına göre Medvedev de İran’ı “şımartmama” konusunda Obama’ya söz verdi. İran, BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya’nın vetosuna güveniyor. Rusya dışında tüm üyeler, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) son raporuyla birlikte iyice Tahran aleyhine dönmüş durumda.
YAZ BAŞINDA SALDIRI
İngiliz Daily Telegraph Gazetesi ise ABD Yönetimi’nin geçen ay İsrail’e başvurup, İran’a tek başına saldırmama garantisi istediğini bildirdi. Habere göre İsrailli yetkililer böyle bir garanti veremeyeceklerini söylediler. Gazete, İsrail’in gelecek yaz başında İran’a saldırabileceğini belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise son raporun “İran’ın sistematik olarak nükleer silah geliştirdiği” yolundaki iddiaları güçlendirdiğini belirtti. Netanyahu, “Uluslararası toplum, İran’ın, tüm dünya barışını tehlikeye atacak, kendisini nükleer silahlarla donatma yolundaki yarışını durdurmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.