banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

İSKEP Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinin ardından düzenlenen bilgilendirme toplantısında  Şanlıurfa'nın işgücü potansiyeli, işveren ve dezavantajlı bireylerin istihdama katkı sağlanması konuları basın mensuplarına tanıtıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortak finanse edilen Dezavantajlı bireylerin İstihdamına katkı sağlamasını hedefleyen İSKEP Projesiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kuracağı birimle iş istihdamına cevap vermiş olacak.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte engelli, maddi durumu iyi olmayan, kadınlar, çalışan çocukların ebeveynleri gibi grupların istihdamı gerçekleşmiş olacak.

Medya Bilgilendirme Toplantısında açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

"Dezavantajlı gurupların gerçekten sosyal entegrasyona, kurumsal ve maddi desteğe ihtiyacı olan kesimlerdir. Nihayi hedefimiz kendilerini her türlü destekle iyi hissetmeleridir. Bu kesimin istihdamına yönelik ise Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen projeler ve bu anlamlı projeler dahil olmasıdır. Bu anlamda bütün Engellerin kalkması adına,  sorunların çözülerek psikolojik yönden rahatlamaları olacaktır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak dezavantajlı bireylerin hem sosyal anlamda hemde istihdam konularında elimizden gelen bütün çabayı sergileyeceğiz." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin pilot belediyeler arasında yer aldığı İSKEP projesiyle dezavantajlı bireyleri tekrardan işlevselleştirmeyi amaçladıklarını belirten İSKEP Projesi İletişim Uzmanı Burçin Yeşiltepe, "Projemiz 10 ilde dezavantajlı bireylerin istihdam edilebirliğini hedefliyor. Özellikle sosyal dışlanmadan dolayı istihdamdan da uzak kalan ekonomik ve kültürel diğer kaynaklardan da yoksun kalmamaları adına geliştirilmiş bir projedir" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.