banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

İki Bayram Bir Arada! İşte Türkiye'nin dört gözle beklediği müjdelerin detayları!

Erdoğan "İki bayramı bir arada yaşayacağız" diyerek müjde haberini verirken herkesin merakla beklediği bayram müjdesinin 4 adımlı olabileceği konuşuluyor.

İşte bu müjdelerin detayları...
Başkan Recep Tayyip Erdoğan hem arife hem de bayramın ilk günü müjdeler açıklayacağını duyurdu.

Ramazan Bayramı beraberinde müjdelerle geliyor. Başkan Erdoğan'ın kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapması bekleniyor.
BAŞKAN ERDOĞAN'IN MÜJDESİ NE OLACAK?

Başkan Erdoğan müjde haberini, "Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi milletimizle paylaşacağız" ifadeleriyle duyurmuştu.
DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAK MÜJDELER!

Bayramda müjdeler peşi sıra açıklanacak müjdenin 4 adımlı olabileceği belirtilirken Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem bu 4 adımın ayrıntıları hakkında konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ NE OLACAK?

- FİNANSAL DESTEK

- HUKUKİ YAPTIRIM

- ARAZİ VE İNŞAAT DESTEĞİ

- GÜÇLENDİRME DESTEĞİ
FİNANSAL DESTEK!

Evinin kentsel dönüşümle yenilemek isteyenler için zaten bir kredi paketi açıklanmıştı. Tahminlere göre müjdenin finans adımında bu paketin kapsamı genişletilip ödenen destek miktarı yukarıya çekilebilir.
Müjdenin ikinci önemli adımının hukuk desteği olacağını belirten Erdem, "Burada bir kişinin açtığı davalar yüzünden kentsel dönüşüm ertelemelere sebep oluyor. Çıkartılacak bir düzenleme ile kentsel dönüşümün daha kolay yapılması sağlanabilir" dedi.
Erdem, üçüncü adımın arazi ve inşaat noktasında vatandaşa bir destek gelebileceğini söyledi.
İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞAYACAĞIZ

Dördüncü adımın da güçlendirme desteği olduğunu belirten Erdem, "Güçlendirme konusunda kamu vatandaşa bir destek verebilir. Ben finans ayağının daha öne çıkacağını düşünüyorum. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bunun üzerine çalışıyor" şeklinde konuştu.
Diğer yandan yalnızca bayramda değil öncesinde de müjdeler açıklanacak. Başkan Erdoğan, "Arife günü Karadeniz gazının Filyos İşleme Tesisi'ne getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız" ifadeleriyle duyurmuştu.
DOĞALGAZ MÜJDESİNDE 4 İHTİMAL

Arife günü açıklanacak müjde ile ilgili de konuşan Erdem 4 alternatifli bir müjde paketin olacağını söyledi.
TEK SEFERLİK 100 METREKÜP DOĞALGAZ HEDİYE

Erdem, "Birincisi her aboneye 100 metreküp bir kereliğine olmak üzere hediye edilmesi. Bu da bugünkü rakamlara göre 607 lira" dedi.
TÜRKİYE'DEKİ FATURALARIN SIFIRLANMASI

İkinci alternatif hakkında konuşan Erdem, "İkincisi Nisan ayında kullanılan tüm doğalgazın ücretsiz olarak verilmesi. Yani Türkiye'deki bütün faturaların sıfırlanması." İfadesini kullandı.
KONUTLARDA GEÇERLİ YÜZDE 15 İNDİRİM

Başkan Erdoğan'ın 20 Nisan'da duyuracağı müjdeler ilgili konuşulan üçüncü alternatif konutlar için geçerli yüzde 15 doğalgaz indirimi yapılması öne çıkıyor.
BANYO VE MUTFAKTA 25 METREKÜP ÜCRETSİZ DOĞALGAZ

Dördüncü alternatif ise yılsonuna kadar her ay mutfak ve banyo için kullanım ihtiyacı olan 25 metreküp doğalgazın vatandaşa ücretsiz verilmesi.

Erdem müjdeler üzerine çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.